Wpis z mikrobloga

@Ariuus2115: mąka 743g, woda 490g, sól 24g, drożdże 0.5g. Po zarobieniu odstawić na 2h, potem wyciągnąć i podzielić na kulki 240-250g, #!$%@?ć do plastikowego pudełka i do lodówy na minimum 24h (moje leżało 72h). Potem wyjmujesz z lodówy i 4-5 godzin niech sobie złapie temp. otoczenia i robisz placki.
  • Odpowiedz
@qazwscedc: szczerze mówiąc to #!$%@?łem co miałem pod ręką :D kupiłem ostatnio taką fajną pastę czosnkową (po prostu czosnek wyciśnięty i zamarynowany w czymś) więc tego dodałem troche, troche jogurtu naturalnego i dla lepszej konsystencji śmietany. Do tego sól/pieprz według uznania i voila. Warto jeszcze dodać grana padano, ale ja zapomniałem
  • Odpowiedz