Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że wiele mitów na temat polski zostało obalonych dzięki wirusowi?
-szkoły
Okazuje się, że spędzanie bydła w jedno miejsce nie jest niezbędne. Dzieci są w stanie uczyć się z domu, a nauczyciel jest tylko pomocnikiem. Wpływa to bardzo dobrze na samodzielność dziecka.
-urzędy
Skończyło się drukowanie excela. Skończyło się wymaganie obecności przy byle gównie. Przez telefon i maila można umówić się na wiele rzeczy
-praca
Nie trzeba wynajmować wielkich przestrzeni i biur dla firm. Wystarczy przeszkolić pracownika i wrzucić go do domu. Efektywność jeżeli nie spada
to można robić wszystko z domu.
-transport publiczny
Transport publiczny to miejsce syfu, brudu i patologii. Ludzie tłoczą się w małych przestrzeniach i potem zarażają Bóg wie czym. Dużo przyjemniej jest kiedy przyjeżdżasz sobie samochodem lub motorem/skuterem.
-#przegryw
Dopiero podczas epidemii wyszło ilu mamy przegrywów. Czat jest zawalony dużo większa liczbą wpisów niż normalnie
-teorie spiskowe
W sumie to Jerzy Zięba miał rację, że witamina C to pomaga w dużej ilości XD I tak go za ten węgiel do żył wsadzą. Co nie zmienia, że ludzie wierzą we wszystko co usłyszą w internecie. Wystarczy informacja "insiderska, tajna, indywidualna". Działa to tak samo jak zapraszanie do sekt tylko na większą skalę.
-zakupy
Ludzie w pierwszej kolejności kupują sobie rzeczy długoterminowe: mięso(mrożą), ryż, makaron i papier toaletowy. Mam nieodparte wrażenie po tych zdjęciach zarąbanych marketów, że zakupy
ludzi były dokładnie takie same jak zwykle tylko po prostu skumulowane do jednego dnia przez wszystkich i tak może większe o 10-20%. Ludzie panikują właśnie na podstawie teorii spiskowych.

Jakieś jeszcze przemyślenia?

#koronawirus
  • 10
@mbe_: Mogą iść do przodu z programem, bo mają wywalone na sytuacje uczniów, ale zazwyczaj tego nie robią, bo im się po prostu nie chce ruszać dupska. Prawdopodobnie większość "e-learningu" będzie wyglądała w ten sposób, że zostanie zadany materiał, lektury do przeczytania z komunikatem, że wiedza zostanie zweryfikowana po powrocie w formie kartkówek. Na UW mają odpalić jakąś platformę specjalną i bdb, ale już widzę jak 70-letni profesor nagle zaczyna z
Okazuje się, że spędzanie bydła w jedno miejsce nie jest niezbędne. Dzieci są w stanie uczyć się z domu, a nauczyciel jest tylko pomocnikiem. Wpływa to bardzo dobrze na samodzielność dziecka.

@nowak-kamil: Co za bzdura, jaka samodzielność.
Dopiero początek a ja już mam ochotę udusić moje gówniaki bo zgadnij kto je musi do nauki zapędzać jak nie siedzą w szkole?
@nowak-kamil: transport publiczny jest jak najbardziej ok i nadal stanowi przyszłość swiata, jedyne co powinni wyciągnąć z tej epidemii to większe dbanie o czystość w autobusach/tramwajach, mam nadzieję że w przyszłości znajdzie się na to więcej pieniedzy