Wpis z mikrobloga

Mirki, robię survivalową grochówkę i wrzuciłem groch do namoczenia.
Nie wiem dlaczego, ale byłem pewien że opakowanie ma 200g, więc dałem dwa opakowania. Ale potem połapałem się, że miały po 400g. Wszystkiego do grochówki nie zużyję.

Jakie macie fajne pomysły na dania z grochu? Muszę jakoś wykorzystać nadmiar.
#gotujzwykopem
  • 7
@paramyksowiroza: ja z ręki robię tzn na oko. Groch się strasznie rozgotowuje to ja robię z fasolą lub kasza gryczna. Zagęszczam bułką tartą i jako spoiwo jajo. Czosnek cebula majeranek liść laurowy ziele angielskie do gotowania. W blachę wysmarowaną miałem w bułce i do piekarnika. Nie piecz za długo bo jak gorący to groch jeszcze taki płynny jak ostygnie to zestaja.
Grochówka i pasztet grochu. Współczuję domownikom.