Wpis z mikrobloga

Jest dobra informacja

W trakcie spotkania z dziennikarzami prezes grupy CD Projekt - Adam Kiciński - poinformował, że po wydaniu Cyberpunk 2077, firma rozpocznie produkcję kolejnego tytułu w świecie Wiedźmina.

Dodał także:

- Prowadziliśmy już prace nad kolejną grą single player, doprowadziliśmy do powstania w miarę klarownego konceptu, który czeka na dalszy rozwój. I to zaczyna się już dziać, choć nie chcemy temu na razie poświęcać czasu - tłumaczy menedżer.

Co oznacza, że następna część będzie poświęcona Ciri - ten cytat pokrywa się z wcześniejszymi przeciekami z podcastu "Rock i Borys" w którym to Borys zapewniał, że REDzi prowadzili pracę nad grą w której protagonistką miała być Cirilla.

Żródło: https://www.eurogamer.pl/articles/2020-03-11-prace-nad-wiedzminem-4-rusza-po-premierze-cyberpunk-2077-zapewnia-cd-projekt
#wiedzmin4 #wiedzmin3 #wiedzmin #cdprojektred
L.....l - Jest dobra informacja
 W trakcie spotkania z dziennikarzami prezes grupy CD...

źródło: comment_1583941579hzz5CRvrhfKILH4OrkVa33.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LukasDiesel: Mam nadzieję, że nie będzie o Ciri. Marzy mi się jakieś cofnięcie w czasie kiedy wiedźmińskie szkoły funkcjonują, kreator własnej postaci i jakaś fajna fabuła
  • Odpowiedz
@Drizx: @Lonilele: pytam w pełni poważnie, czemu nie Ciri? Zakładając, że będzie protagonistką to stuprocentowo znerfią jej moce (można to wyjaśnić w prosty sposób). Postać wam po prostu nie przypadła do gustu, was denerwuje czy są inne powody?
  • Odpowiedz
@LukasDiesel: dla mnie Ciri jest nudną postacią. Nie chciałoby mi się nią grać. Wolałbym jakiegoś innego wiedźmina. Tak jak ktoś wcześniej pisał, fajnie by było pograć jakimś wiedźminem, który byłby jednym z pierwszych wiedźminów.
  • Odpowiedz
@LukasDiesel: Takie sztuczne nerfienie postaci samo w sobie jest nie najlepszym zabiegiem, psującym immersję. Zresztą Ciri już w W3 była nieco znerfiona, bo z jakiegoś powodu nie rozwijała zdolności stricte magicznych, a tylko te związane z jej specjalnymi umiejętnościami.

Do tego problem z ciągnięciem historii z wykorzystaniem Ciri jest taki, że sporo ludzi będzie oburzonych, że gra nie zaczyna się tak, jak oni skończyli W3 (bo wątpię, żeby było multum
  • Odpowiedz