Wpis z mikrobloga

@Geraltzkiwi: Im więcej badań, tym większa kontrola nad rozprzestrzenianiem. Nie wiem, czy więcej niż 2000. Ale czy ty uważasz, że 100-200 wystarcza na chwilę obecną? Zdecydowanie za mało.
  • Odpowiedz
@lorelaj jakie 100-200? Co masz na mysli? Im wiecej badan zleconych tym więcej pracy w labolatorium- tym dluzszy czas czekania na wynik- tym dluzej osoba faktycznie zagrozona nie wie ze jest chora i nie kest leczona. No swietny plan. Robmy testy kazdemu kto chce.
  • Odpowiedz
@Geraltzkiwi: > Robmy testy kazdemu kto chce.
Przecież nic takiego nie było napisane przeze mnie. Chyba Szumowski wie co mówi, i jeśli można wykonać do 2 tys. to powinno to oznaczać, że tyle faktycznie można przetestować bez opóźnień.
  • Odpowiedz
@lorelaj to od poczatku.
Pytasz dlaczego badanych jest tak malo osób. Odpowiadam dlaczego i informuje ze wszyscy ktorzy powinni zostali lub zostana przebadani.

Piszesz ze mozna przebadac 2 tys dziennie co potwierdzam i pytam czy sadzisz ze potrzeba wiecej niz 2000.

Następnie Ty piszesz: Im więcej badań, tym większa kontrola nad rozprzestrzenianiem.

Do czego ja sie odnosze:
Im wiecej badan zleconych tym więcej pracy w labolatorium- tym dluzszy czas czekania na wynik-
  • Odpowiedz