Wpis z mikrobloga

@whst moze zacznij od paska 22x22 mm w formie prostokata tylko z przeszyciami malymi przy uszach?

I moja rada jako osoby, ktora tez zaczyna j na pasek sie sadzi. Rob wszystko powoli. Jak to mowia measure twice, cut once.

Albo wytnij mniej wiecej ksztalt i po zlozeniu i sklejeniu odetnij nadmiar? Czemu wszystko jest krzywo, przez pospiech? Brak swiatla? To byly moje bledy. Sa dalej, ale sie juz madrze :)
@MiensoMielone: no właśnie, to bardzo dobre pytania.

Czemu krzywo wyciąłem? Bo mój pomysł na zwężenie paska 22 mm do 20 mm z jednej strony nie zadziałał, lekkie odchylenie noża i już krzywizny.
Czemu krzywo wybiłem? Bo nie mam dobrego patentu na wyznaczanie linii wybijania, muszę to przemyśleć.
Czemu krzywo poszyłem? Pewnie braki w technice szycia oraz krzywo wybite otwory.

Plan na kolejną próbę:
1. Przemyśleć sposób wyznaczania linii wybijania.
2. Dooglądać
@whst dokladnie. Moje sposoby na wyznaczanie linii, albo wing divider albo kreska szpilorkiem od linjki, zeby zrobic wglebienie. Potem delikatnie nakluwam skure wybijakiem, zeby widziec czy prosto ida otwory. Potem wybijam trzymajac wybijak prostopadle do siebie, zeby widziec czy prostopadle do skory wbijam. Male.odchylenie i juz caly szew schodzi.

Co do szycia, to pratyka praktyka. Mialem z tym problem, mozesz przejrzec moje posty, moze sie przydadza.