Aktywne Wpisy

jedz_se +1167
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

zainspirowany wpisem
http://www.wykop.pl/link/1605295/sztuczna-inteligencja-dorownala-czterolatkowi/#comment-16587035
zabieram się za zbieranie moich doświadczeń z postępu otaczającego mnie świata
§komputery
1984: w Mrzeżynie przy ulicy stoi automat do grania w ponga, steruje się gałkami
1985: kuzyn przyniósł pokazać ZX81
1986: rodzice kupili SVI
1987: chodzę na kurs dla dzieci, pracujemy na ZX Spectrum, jest drukarka termiczna
1988: w szkole podstawowej organizowane są spotkania komputerowców, są amstrady i comodore
1989: na pokazie w pobliskiej szkole średniej widzę pierwszy raz paddle oraz piórko świetlne
1990: u mamy w pracy pierwsza styczność z AT (Gulipin z 286 i Herculesem)
1991: pierwszy komputer 386 SX kupiony w Optimusie
1992: w szkole średniej pracownia komputerowa z 386 DX
1993: drugi komputer 486DX
1994: pierwsza styczność z AMD
1997: pierwsza styczność z Xeonem
2001: pierwsza styczność z Itanium
2006: pierwsza styczność z Itanium 2
2010: laptop z I5
(nie)stety zegarków nie lubię i nie noszę
§karty_kredytowe