Aktywne Wpisy
xPekka +1
Mirki, jak się rozliczacie z różowymi za mieszkanie? Zakładamy zwykła partnerkę, a nie żonę ani narzeczoną.
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Przecież kierowcy źle nie zarabiają, nie mówię tylko o kiero z Polski.
Nikt pretensji nie ma, ale nie rozumiem jak można #!$%@? 22kg pomidora czy innego warzywa w 3 dni tylko dlatego, że jest za darmo XD
Wymieniacie się towarami na parkingach czy jak? Bo o ile wymianę na coś sensownego rozumiem, tak przejedzenia takiej ilości w jedną osobę nadal nie.
Z 19 aut ZADNE nie przyjechalo w takiej ilości, w jakiej zostało załadowane.
#bekaztransa #pytanie #transport
@Bakys: a co my mamy zrobić? Obciazymy, to pójdzie fama, że się sramy o 20kg towaru. Na rozładunku zrobię aferę kierowcy to się poskarży do spedycji i będzie afera (wiadomo,
@Bakys: pytalam bo nie wierzyłam, że można zezrec 20kg warzyw w 3 dni. To nie moja firma przecież, ja tu tylko pracuje ;)
Jeśli chodzi o towar w małych sklepach i na giełdzie to korzysta się +/- z kryteriów sieci handlowych, tzn. sortuje się na oko i określa jaka skaza kwalifikuje się do 2klasy, a jaka może być do 1 klasy.
Ale czasami dostawca celowo opisuje towar jako 2klase na market i sprzedaje sieci taniej (chociaż towar jest 1klasy) po to, żeby mieć łagodniejsze kryteria przyjęcia towaru. To wcale nie znaczy, że towar jest gorszy - bo markety często robią "zwrot jakościowy" kiedy zamówią za dużo, a tu na 2 klasę nie zrobią zwrotu jakościowego bo przecież kryteria są ok ( ͡° ͜ʖ ͡
@Bakys @Loutbox: w praktyce jest to niewykonalne. Ilość palet która została załadowana jest prosta do sprawdzenia ( w
Właściwie to ani razu przez prawie 1,5 roku nie widziałam auta z plombą na taki towar
Poza tym może przy załadunku #!$%@? liczą, trzeba być debilem, żeby myśleć, że nikt nie zauważy braku kilku skrzynek.
Chociaż to kierowcy, tam nie trzeba profesury z matematyki stosowanej.
Ile to mogło
Na ostatniej palecie przy drzwiach tych z tyłu brakuje opakowań. Plantator dobrze ładuje, to kierowcy zabierają - jestem pewna.
Myślę, że może się wymieniają towarami na parkingu co by miało sens ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Maciek5000: to samo się z czekoladą robi :)
Ukraińcy to w ogóle dziwny temat. Jak wracają do siebie to potrafią załadować busa
komunę można obalić ale u niektórych skazy na mentalności zostają na całe życie a niekiedy przechodzą na kolejne pokolenia