Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Mirki, mam dziwną akcję z #ps4 i #internet
Otóż, zauważyłem, że konsola zabija mi #wifi, a dokładnie mówiąc, dławi router. Router mam jak typowy średniak - TP LINK WR740N. Chodzi cały czas sprawnie i nie ma z nim problemu. Internet mam 75Mb/s a wysyłanie 10Mb/s i tyle też pokazuje na speedtescie nawet po Wifi. W trakcie testu ping do routera po WiFi jest jak najbardziej przyzwoity - około 1-3 ms, ale gdy tylko włączę PS4, ping do routera w tekście speedtestu (tylko podczas pobierania) wzrasta do 300 ms i prędkość spada z 75Mb/s do 18Mb/s. Oczywiście na konsoli nic się nie dzieje, nic się nie pobiera, jest tylko włączona. Tak, jakby emitowała zakłócający sygnał. Faktycznie, przedtem emitowała swoją sieć Wifi, bo miałem włączoną opcję gry zdalnej i wyszukiwała urządzenia, ale wyłączyłem to i widać nawet w panelu routera, że konsola jest bezczynna, bo wysyła pojedyncze pakiety, a mimo to zabija WiFi. W czym może być problem?
#pytanie #siecikomputerowe #sieci
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Log4n: ps4 nie resetowalem, bo widzę, że to powszechny problem, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Jak sobie wpiszesz "ps4 kills wifi" albo "ps4 slows down wifi" to jest tego sporo, a odpowiedzi brak
  • Odpowiedz