Wpis z mikrobloga

#poznan #jedzenie

Ogólnie powstało ostatnio kilka dobrych knajp z jedzeniem w Poznaniu (Knajpka na Fyrtlu, Pika Pika, Rico's Kitchen itd.), które cechują się bardzo dobrym jedzeniem w stosunku do ceny. Szczególnie dlatego, że są prowadzone z pasją, a klientów nie traktuję się statystycznie.

No i tutaj pytanie do Was, co polecacie sami? Gdzie lubicie zjeść dobre jedzonko? ;-)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mojwa: ni, ostatnio (przynajmniej na dąbrowskiego) robią te spaghetti tak, że zdycham po nim cały dzień :S

Ale antipasto mają dobre.

Z spaghetti to z tego co jadłem dobre robią w viva la pomidore.
  • Odpowiedz
@planet3437: Pierogarnie (chatka babuni?) znam, manekina też (chyba najlepsze naleśniki w Poznaniu).

Za ptasim radiem nie przepadam :S Co tam mają fajnego tam? Może nie wiedziałem co wybrać?:P
  • Odpowiedz
@planet3437: odnośnie pizzy z pieca to baraboo jest bardzo fajne. Ale w sumie tej z pieca z tivoli jeszcze nie miałem okazji spróbować. Tylko rozumiem, że wtedy muszę z wildy zamówić i jakoś zaznaczyć toto?;-)
  • Odpowiedz
@mojwa: No, od jakiegoś czasu jest tak ciężkie (albo mój żołądek jest delikatniejszy:P), że normalnie, a szczególnie na kacu (jak na ogól jadłem te spaghetti) jest nie do przyjęcia ;-D

Ale może to po prostu kwestia miejsca (chociaż chyba sos raczej jest wszędzie taki sam?)
  • Odpowiedz
@planet3437: Baraboo polecam, może nie typowo włoska, ale bardzo zbliżona do włoskiej pizzy.

Swoją drogą taczaka zamienia się w bardzo fajny deptak ;-)
  • Odpowiedz