Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Bardzo proszę o napisanie mi streszczenia filmu #parasite . Nie mogę nic znaleźć w internecie. Nie lubię azjatyckich filmów, chociaż obejrzałem kilka genialnych perełek, natomiast wiem, że tego filmu nie obejrzę, bo właśnie wyłączyłem go po 5 minutach. Nie lubię w filmach azjatyckiej mowy, specificznej gestykulacji, ich mimiki, tembru głosu itd. Jakby komuś się chciało tak po krótce, czyli w zasadzi tylko co tam jest kluczowego w filmie, przewrotnego w fabule i zakończenie. Ogólnie wiem, że 4 osobowa biedna bezrobotna rodzina , najstarszy syn zostaje korepetytorem u jakichś bogaczy, szansa na lepsze życie itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#film
thisismaddnes - Bardzo proszę o napisanie mi streszczenia filmu #parasite . Nie mogę ...

źródło: comment_1581419666wE5qthJBYFTBJJRWBBOgZL.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@thisismaddnes: Manipulacjami rodzina biedaków wkręca się w pracę dla rodziny bogatych. Wszystko się komplikuje bo już sprzątaczka i jej mąż żerowali na bogatych w inny sposób. Na końcu dużo osób ginie i ląduje w więzieniu.
  • Odpowiedz
@thisismaddnes: właśnie skończyłem oglądać,a wczoraj odpaliłem z ciekawości przed snem pierwsze 5min :)
Zbyt świeżo na streszczenie,jednak wspomnę ze również nie jestem fanem kina azjatyckiego,5min wystarczyło by utwierdzić się w tym jak niesamowity to film.
  • Odpowiedz
@thisismaddnes: Ciężko streścić, bo najmocniejszy punkt, to zmiana gatunku filmu w jego połowie, kiedy z komedii zamienia się w ciężki dramat i robi to naprawdę po mistrzowsku.

Wszyscy eksploatują wszystkich - biedni bogatych, korzystając z tego, że są lekceważeni, bogaci biednych, korzystając z tego, że biedni są od nich uzależnieni finansowo. Wszyscy wykorzystują się na maxa, nieetycznie, egoistycznie, sytuacja komplikuje się, aż dochodzi do tragedii i giną ludzie. Na koniec
  • Odpowiedz
@thisismaddnes:
Przemęcz się przez pierwsze 10 minut filmu i zobacz całość bo warto. Film pełen jest zaskakujących sytuacji i zwrotów akcji i nawet sam twórca prosił żeby nie spoilować w internecie fabuły. Ja co chwilę byłem zaskoczony i nie mogłem przewidzieć w jakim kierunku w kolejnej scenie potoczy się historia.
Cały urok tego filmu na tym polega. Opowiedzieć komuś Parasit - to tak jakby zaspoilować komuś fight club albo szósty
  • Odpowiedz