Wpis z mikrobloga

Witam Wszystkich,

mam pewien problem z moim zdrowiem. Od jakiegoś czasu mam problem ze skupieniem koncentracji, z myśleniem logicznym czy pamięcią. Ciężko mi się skupić w pracy, bardzo szybko się rozpraszam. Gdy czytam książkę lub rozwiązuje jakieś zadanie to skupię się maksymalnie na kilka sekund i tyle, cały czas w głowie przeplatają mi się jakieś różne myśli. Czuję się jakbym miał oderwany kontakt z rzeczywistością lub żył marzeniami. Szukając informacji w internecie natknąłem się na artykuł o ADD, czytając ten artykuł podejrzewam, że niestety mam tą dolegliwość. Czy ktoś z Was miał podobny problem ze zdrowiem? Do jakiego specjalisty mam się zgłosić? Myślę żeby w pierwszej kolejności zgłosić się do neurologa.

#zdrowie #add #pomocy #psychologia #depresja
  • 7
A ja bym poszedł w stronę sledziony. Ona ma duży wpływ na koncentrację pamięć pewność siebie. Idąc dalej zaczalbym od badania krwi chociaż podstawowego. Sledziona jest związana również mocno z krwią. Także niewłaściwe wyniki jak np. Anemia mogą (Ale nie musza) wskazywać właśnie na problemy ze sledziona.
Sam patrzę na to z punktu widzenia medycyny chińskiej więc nie koniecznie musi to być stricto sam narząd (sledziona) a pewien cały układ energetyczny który
Sledziona lubi być dogrzana bo sama też odpowiada za ogrzewanie żołądka aby mógł lepiej pracować. Dlatego warto ja wspomagać czymś slodkim ale naturalnym tj np warzywami ale gotowanymi bo znów surowe sprawiają że wilgoć obciąża sledziona. Super sprawa jest imbir bo jest rozgrzewający i równocześnie wysusza nadmiar wody. Ale łatwo z nim przesadzić. Dynia też jest jednym z lepszych warzyw dla sledziony i żołądka. Słodka i daje dużo energii. Zupy dyniowe czy