Wpis z mikrobloga

Za 4 dni będzie stuletnia rocznica zaślubin Polski z morzem. W moim mieście gdzie to 100 lat temu nastąpiło trwają gorące przygotowania - wszędzie dekoracje, mówi się o tym jak to sam prezydent do nas przyjedzie (chociaż niechętnie bo nie odsłoni tablicy poświęconej Lechowi Kaczyńskiemu - i prawidłowo). Dla większości z was to pewnie nic nie znacząca data ale dla mnie, i dla miasta w którym się urodziłem i wychowałem to coś specjalnego. Tutaj, u nas, Polacy postanowili że nigdy nie oddadzą morza i się z nim związali na zawsze symbolicznym pierścieniem wrzuconym przez generała Józefa Hallera do Zatoki Puckiej. #polska #puck #zaslubiny #morze
Minieri - Za 4 dni będzie stuletnia rocznica zaślubin Polski z morzem. W moim mieście...

źródło: comment_1580990632KZ9cVpdj0pc8DWIxJzodXo.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
@ediz4: Władza? Nic. Wierni już tak. Były protesty zgłaszane do proboszcza i ten postanowił że takiej tablicy nie będzie bo tak chcieli jego wierni. Dlaczego niby miałaby być tablica poświęcona Lechowi Kaczyńskiemu w mieście z którym nie ma nic wspólnego w tak ważnym dla tego miasta dniu, kiedy wszystkie media się tam zjadą? Oklaski dla mojego miasta że ze swojego święta nie daliśmy zrobić pisowskiej propagandy.
  • Odpowiedz
@Minieri: Władza nic? To czemu Burmistrz latała po mediach ws. tej tablicy?

Były protesty zgłaszane do proboszcza i ten postanowił że takiej tablicy nie będzie bo tak chcieli jego wierni....

Raczej proboszcz odpuścił bo dostał ultimatum od miasta z którym musi współpracować.

Dlaczego niby miałaby być tablica poświęcona Lechowi Kaczyńskiemu w mieście z którym nie ma nic wspólnego w tak ważnym dla tego miasta dniu, kiedy wszystkie media się
  • Odpowiedz
Władza nic? To czemu Burmistrz latała po mediach ws. tej tablicy?

@ediz4: Bo to jej praca. Skoro mieszkańcy miasta protestowali przeciwko tej tablicy to jej nie będzie. Pani burmistrz dobrze wykonuje swoją pracę.

Raczej proboszcz odpuścił bo dostał ultimatum od miasta z którym musi
  • Odpowiedz
Bo to jej praca. Skoro mieszkańcy miasta protestowali przeciwko tej tablicy to jej nie będzie. Pani burmistrz dobrze wykonuje swoją pracę.

@Minieri: Jacy mieszkańcy? Pytałem czy było referendum czy jakieś spotkanie bo nie słyszałem żeby było? Ilu ich było? - jeden czyli burmistrz czy 51%?

I tak działa zdrowa społeczność. Zdrowe małe miasto gdzie o tym co się w nim dzieje decydują mieszkańcy a nie władza państwowa....

Zdrowa społeczność działa na zasadzie stawiania ultimatum przez magistrat? To nie chce wiedzieć jak działa
  • Odpowiedz
Jacy mieszkańcy? Pytałem czy było referendum czy jakieś spotkanie bo nie słyszałem żeby było? Ilu ich było? - jeden czyli burmistrz czy 51%?

@ediz4: Nie wiem ilu, ale wystarczy nawet jeden z pytaniem "po co tablica Kaczyńskiego w Pucku?". Odpowiedź brzmi "bo ma przyjechać prezydent i robić kampanię dla obozu rządzącego." Otóż nie u nas, nie tym razem.

Zdrowa społeczność działa na zasadzie stawiania ultimatum przez magistrat? To nie chce wiedzieć jak działa chora
  • Odpowiedz
Nie wiem ilu, ale wystarczy nawet jeden z pytaniem "po co tablica Kaczyńskiego w Pucku?". Odpowiedź brzmi "bo ma przyjechać prezydent i robić kampanię dla obozu rządzącego." Otóż nie u nas, nie trym razem.

@Minieri: Aha czyli 1 osoba powinna móc blokować każdą inicjatywę - genialne.

Daj info o tym ultimatum bo wyciągnąłeś ten argument kompletnie z dupy....

A Ty spis osób
  • Odpowiedz
Aha czyli 1 osoba powinna móc blokować każdą inicjatywę - genialne.

@ediz4: Jaką inicjatywę zapytaj najpierw. Co ma Lech Kaczyński co Pucka i co ma do obchodów stulecia zaślubin Polski z morzem? Absolutnie #!$%@? nic. Nie będzie tu propagandy pisowskiej i już nie płacz na ten temat bo sam wiesz że taka tablica nie miałaby żadnego sensu.

A Ty spis osób przeciwnych
  • Odpowiedz
Jaką inicjatywę zapytaj najpierw. Co ma Lech Kaczyński co Pucka i co ma do obchodów stulecia zaślubin Polski z morzem? Absolutnie #!$%@? nic. Nie będzie tu propagandy pisowskiej i już nie płacz na ten temat bo sam wiesz że taka tablica nie miałaby żadnego sensu.

@Minieri: Nie widzę powodu aby ktokolwiek nie mógł postawić sobie jakiejkolwiek tablicy nie łamiącej prawa na własnym terenie.

O żadnym "spisie protestujących" nie pisałem. Napisałem jedynie że wierni odezwali się do proboszcza z protestem. Nie wiem ilu ich było ale chyba sporo. Jak nie wierzysz to 58 673 23 18, dzwonisz pod ten numer i pytasz księdza proboszcza w tym temacie. Pewnie ci powie....

Czyli nic
  • Odpowiedz
@ediz4: Już pomijając wszystkie bzdury które to napisałeś to odpowiedz proszę na tylko jedno pytanie - po co w Pucku tablica poświęcona Lechowi Kaczyńskiemu która miała być odsłonięta w stulecie zaślubin Polski z morzem? Czy znajdziesz jakieś wytłumaczenie jej ewentualnego istnienia oprócz tego oczywistego - robienia kampanii prezydenta związanego z partią rządzącą?
  • Odpowiedz
Już pomijając wszystkie bzdury które to napisałeś

@Minieri: Które są niestety smutną prawdą tego miasta. No ale cóż - obywatele odczują to x lat. Chcącemu nie dzieje się krzywda. Polecam szczególnie przeczytać budżet na 2020 znowu z gigantycznym deficytem.

po co w Pucku tablica poświęcona Lechowi Kaczyńskiemu która miała być odsłonięta w stulecie zaślubin Polski z morzem? Czy znajdziesz jakieś wytłumaczenie jej ewentualnego istnienia oprócz tego oczywistego - robienia kampanii
  • Odpowiedz
@ediz4: Ostateczna decyzja należała do proboszcza, więc nie wiesz o czym piszesz. Jego wierni nie chcieli takiej tablicy. Podałem ci numer, zadzwoń i sam proboszcz ci to powie.
  • Odpowiedz
@ediz4: Żadnego dowodu oczywiście nie masz bo taki nie istnieje. To są jedynie twoje domysły które gówno mnie obchodzą. Odpisz jak będziesz miał odpowiedź na postawione przeze mnie pytanie, jeśli nie masz, a pewnie nie masz to nie marnuj mi już czasu.
  • Odpowiedz
Żadnego dowodu oczywiście nie masz bo taki nie istnieje. To są jedynie twoje domysły które gówno mnie obchodzą. Odpisz jak będziesz miał odpowiedź na postawione przeze mnie pytanie, jeśli nie masz, apewnie nie masz to nie marnuj mi już czasu.

@Minieri: Zaraz potem jak mi pokażesz spis tych wiernych co byli przeciwko. Oczywiście na odpowiedź na tematy wyżej nie liczę bo za takie pytania na profilach miasta jesteś od razu
  • Odpowiedz
@Minieri: Bezpodstawne oskarżenia - dobre

Burmistrz mówi wprost: "Jestem stanowczo przeciwko".

Jestem stanowczo przeciwko i nie zgadzam się - podkreśliła...

Fakty dotyczące rządów w Pucku masz wyżej - konsekwentnie je omijasz.
  • Odpowiedz