Aktywne Wpisy
Infiniti46 +61
drzewko94 +40
Przeciętna cena Aperol Spritz we Wenecji 4-6 eur (ok 18-27 pln), kawa 1-2 eur (ok 4,5-9 zł)
Przecięzna cena Aperol Spritz nad polskim morzem (patrzyłem na Hel, Jastarnię i Juratę) - wszędzie 35 pln, kawa ok 20 zł.
U nas dochodzi do tego, że w knajpie kupisz pizzę neapolitańską za 40 zł i drugie tyle za zwykłego drinka!
Skąd u nas taka absurdalna przebitka na poziomie 200 a nawet 400 procent w stosunku do krajów zachodnich jeśli chodzie szczególnie o napoje? Jeśli chodzi o jedzenie to w większości jest 1:1. Ktoś powie, że uuu za lokalizacje się płaci. Jak zatem wytłumaczyć, że w takich Włoszech w pięknej Wenecji na morzu potrafi być dwa-trzy razy taniej niż u nas?? XD
Śmiałem się z tego, że ludzie latają do Włoch bo ich nie stać na polskie morze ale to co sie tu od@#$rdala to jakiś mem i nie ma w tym stwierdzeniu żadnego przekłamania. Do tego porównajcie sobie krajobrazy i walory przestrzenne tu a tam XD
Przecięzna cena Aperol Spritz nad polskim morzem (patrzyłem na Hel, Jastarnię i Juratę) - wszędzie 35 pln, kawa ok 20 zł.
U nas dochodzi do tego, że w knajpie kupisz pizzę neapolitańską za 40 zł i drugie tyle za zwykłego drinka!
Skąd u nas taka absurdalna przebitka na poziomie 200 a nawet 400 procent w stosunku do krajów zachodnich jeśli chodzie szczególnie o napoje? Jeśli chodzi o jedzenie to w większości jest 1:1. Ktoś powie, że uuu za lokalizacje się płaci. Jak zatem wytłumaczyć, że w takich Włoszech w pięknej Wenecji na morzu potrafi być dwa-trzy razy taniej niż u nas?? XD
Śmiałem się z tego, że ludzie latają do Włoch bo ich nie stać na polskie morze ale to co sie tu od@#$rdala to jakiś mem i nie ma w tym stwierdzeniu żadnego przekłamania. Do tego porównajcie sobie krajobrazy i walory przestrzenne tu a tam XD
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jak odzyskać była dziewczynę, która mnie rzuciła? Dać jej na początek czas czy starać się? Jak u was to wyglądało #niebieskiepaski którym udało odzyskać się dziewczynę ? Jakieś porady jak działać ?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Komentarz usunięty przez autora
Nie da się dwa razy wejść do tej samej rzeki. Co oznacza tyle że rzeka już nie jest taka sama jak przed chwilą, bo przepłynęło przez nią #!$%@? dużo litrów wody, prąd się zmienił, pewnie podłoże też. Ogólnie nic nie jest zawsze takie samo.
A co do "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki", to
@razoreek: mi sie zdaje że Wy nie ogarneliscie xD napisał "zrób to" a nie "nie rób tego", czyli stwierdził że już się zmieniła (jak woda w rzece) i żeby sprobował. Ale was pieknie strolował.
Jak już zacznie się układać i zacznie sie zapominać że w ogóle był taki problem to wtedy dziewczyna zwykle akurat dzwoni "hehe anon co u ciebie porozmawiajmy". Należy wtedy kulturalnie kazać jej #!$%@?ć i wrócić do swojego szczęśliwego życia bez niej.
A tak serio, jeśli sama nie zaczepiana odezwie się po tygodniu max dwóch i zaproponuje
Komentarz usunięty przez autora
2. Jesli macie wspolne zdjecia na fb, skasuj je, oprocz 1 zdjecia lbez niej) lub piosenki ktora kojarzy sie z wami.
3. Zrob cos fajnego. Kub bilety na koncert. Pojedz w jakies ladne miejsce. Zapisz sie na prawko na motocykl. Zrob tatuaz, zmien fryzure. Zacznij biegac kup psa. Sluchaj inwencja jest po Twojej stronke. Zastanow sie. O jej imponuje i zrob to. Najlepiej z selfi. Albo zdjecie biletow na koncert albo podroz albo miejsca. Zdjecie siebie w eleganckich ubraniach. Wrzu. To na fb.
Z podpisem w rewelacyjnym nastroju albo cos.
4. Jesli ona sie odezwie pierwsza. Nie mow ze tesknisz. Patrz punkt 1. Badz radosny i wycofany. Wspomniej o jakiejs fajnej sytuacji co Cie spotkala.
5. Jesli ona nie napisze lub odczekaj pare dni. Ty napisz do niej pierwszy. Zacznij od. "Ty." I daj pare minut na odczytanie. Potem rzuc jakies wspomnienie o sexie z nia w dziwnym miejsu. Jesli nie uczuciami to traktowaniem jej jako obiektu seksualnego moze wzbudzic znow jej