Wpis z mikrobloga

@Krupier: Właśnie w tym rzecz, przeczytałem (w sumie to znam ten związek dlatego już wcześniej pytałem z E385 czy strzelałeś). Napisałem ci co o tym myślę posiadając rozszerzoną wiedzę z medycyny i chemii. (rozszerzoną, nie na poziomie lekarza :P) Szkodliwe będzie tylko w bardzo edge-case'ach lub gdy jesz po pół kilo majonezu dziennie (ale wtedy raczej będziesz miał inne problemy zdrowotne xD)
Próbowaliśmy w życiu wielu rzeczy, ale majonez to arcydzieło sztuki kulinarnej. Prosty w kompozycji, jak japońskie sushi, głęboki w smaku, jak indyjska masala, delikatny jak francuski creme brulee i ciężkostrawny jak niemiecki wugerfirenmargenschtratenkaiserhubschnerunerwizerdarenwurst.
Spróbowaliśmy setek rodzajów, samemu w kuchni próbując utrzeć idealny, ale nic nigdy nie równało się, nieprodukowanemu już, "Majonezowi Sałatkowemu Społem".

Pamiętamy.
Pobierz MobileVikingsPL - Próbowaliśmy w życiu wielu rzeczy, ale majonez to arcydzieło sztuki...
źródło: comment_PxDGRcteCriS6l7P9ts7Img6dAZup12D.jpg