Aktywne Wpisy
NoMoreTearsJustSmile +450
Jestem przeciwnikiem Konfederacji, ale Kraśko to już konkretnie odleciał. Niech pyta go o program wyborczy, a nie o cytaty jakichś ludzi na listach Konfederacji. Jestem ciekawa czy Kraśko będzie pytał Tuska o słowa "dupiarz" z ust Trzaskowskiego ( ͡º ͜ʖ͡º)
#konfederacja #tvn24 #tvn #bekazlibka #bekazlewactwa
#konfederacja #tvn24 #tvn #bekazlibka #bekazlewactwa
Qrix +89
https://www.wykop.pl/link/5313847/rzecznik-sn-postanowienie-tk-ma-na-celu-unimozliwienie-wykonania-uchwaly/
PS:
https://twitter.com/TomaszSkory/status/1222521608843223041
Treść została ukryta...
Komentarz usunięty przez autora
A ja nadal nie czaję o co tam naprawdę chodzi. Jedni twierdzą, że "lamiom konstytycje" inni, że "zamach na sędziów", jeszcze inni, że "Pisuary robiom zamach na sondy". A nikt mi jeszcze nie wytłumaczył jak krowie na rowie: O co tu kuźwa tak naprawdę chodzi. Już się pogubiłem.
jak może kiedyś zrobię jakieś tl;dr to Ciebie zawołam
Spoko. Serio już się pogubiłem w tej imbie.
@PiernikowyWojownik: o władzę i pieniądze...
@windows95
To wasze opinie, a mnie interesują suche fakty. Co kto #!$%@?? Do czego kto ma prawo, a do czego nie. Dlaczego np. PiS #!$%@?, a nie sędziowie? Dlaczego sędziowie #!$%@?ą, a nie PiS? Czy PiS może tak #!$%@?ć? Czy sędziowie mogą tak #!$%@?ć? Wytłumaczcie mi to jak krowie na rowie, a nie powtarzacie frazesy zasłyszane w TVP, TVN czy wyborczej.
Nie jestem prawnikiem, a aż tyle czasu nie mam, żeby
Trochę nie czaję. Jakiś sędzia sobie ogłasza, że sędziowie wybrani przez KRS nie mają prawa orzekania. Ale to nie jest tak, że to właśnie KRS wybiera sędziów? Czy przypadkiem Ci sędziowie nie zostali wcześniej wybrani właśnie przez KRS? A jak się znajdzie inny sędzia co powie, że się z tym nie zgadza i uważa, że Ci wybrani przez KRS mogą orzekać to co?
Co to znaczy "niezgodnie z prawem"? Chyba sejm ma moc żeby zmieniać prawo? Skoro mają większość to chyba mają prawo, do zmiany prawa?
Komentarz usunięty przez autora
Nie no jasne. Ale bardziej mi chodzi o to jaki zapis, który jest w konstytucji, złamali przy tworzeniu tej ustawy (nie znam konstytucji, więc pytam)?
Kryzys
Ale to #!$%@?...