Wpis z mikrobloga

@IceBeast: ostatnio dziadek kupił samsunga za 1500 40 cali, obraz tragedia, nasz 5 letni sony też 40 cali ma o wiele lepszy obraz, no ale kosztował 3x tyle. Najlepiej to by było przejść się do sklepu z laptopem i podpiąć się pod hdmi i odpalić ten sam materiał na każdym z tv i ocenić, który ma lepszy obraz.

Z firm to mogę polecić sony i panasonic.
@IceBeast: szukałem kilka dni jaki tu by kupić telewizor żeby:

a) miał tvn player, ipla i inne bajery do oglądania przez neta

b) czytał pendrive'a / hdd i różne formaty typu mkv

c) miał małego input laga (do ps3, żeby nie muliło)

d) miał dobry obraz (trzeba wykalibrować bo standardowy jest gorszy niż ten po kalibracji)

e) miał dobrą opinię

Przeszukiwałem forum hdtv, czytałem o panasonicach, philipsach, sony, ale ten samsung
@IceBeast: inny sposób, to czytaj w internetach recenzje i przejdź się do sklepu pooglądać i pobawić się. Najlepiej jak byś miał możliwość, to zgarnij pilota, żeby sobie poustawiać parametry i po prostu pobawić się w menu. Zależy ile chcesz też wydać na taki tv, bo jeśli ma być to najniższa półka, to bież cokolwiek firmowego w tej cenie, jeśli będą to już okolice 2k pln, to warto poszukać.

Kuzyn ma panasonica
@kejsok: ja tych bajerów nie potrzebuję, bo mówię że to dla mamy (która w ogóle z komputera rzadko korzysta, a co dopiero z internetu na tv), zależy mi jedynie na jakości obrazu i tak jak mówisz odtwarzaniu różnych plików wideo

@piotreek88: możesz zarzucić model tego panasonica?

Ogólnie mama chce wydać na to 1000-1500 zł.