Wpis z mikrobloga

Bóg milczał, bo nie istnieje.
Teologowie chcą nas przekonać, że dla tej nieskończenie dobrej istoty wolna wola zbrodniarzy jest cenniejsza niż życie niewinnych ludzi. Zapominają też, że w biblijnych mitach Bóg ingeruje w ludzkie sprawy, nie bacząc na czyjąkolwiek wolną wolę.
#przemyslenia #religia #katolicyzm #drugawojnaswiatowa #zydzi #neuropa #ateizm
https://mobile.twitter.com/boklazec/status/1221849792449564678
robert5502 - Bóg milczał, bo nie istnieje.
Teologowie chcą nas przekonać, że dla tej...

źródło: comment_lbP8tIWgjhhF4r1MCKRJrd9bYtWFX4g7.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert5502:
1) To ludzie wybudowali obozy koncentracyjne.
2) To ludzie milczeli na wieści, o tym co się działo w obozach.
3) Sprawiedliwość Boża nie obejmuje tylko tego świata.
  • Odpowiedz
@plackojad: Po pierwsze wolno komentowac publiczne wystapienia, jeszcze tego nie zabronili. 2. Ja jestem wolny od religii. Tylko religia nie chce sie odpierdzielic ode mnie.
Juz odp na nastepne pytanie: in vitro, aborcja, klauzula sumienia, posrednie finansowanie, majstrowanie w ustawodastwie, i juz oficjalne przejmowanie panstwa przez kler
  • Odpowiedz
Ksiazka z mitami czasow gdy ludzie nie mieli pojecia o otaczajacym ich swiecie, nie jest dobrym zyciowym drogowskazem.

@robert5502: Gdyby to była książka jednego człowieka lub grupy ludzi z danego okresu to tak jak najbardziej. Pomijasz jednak fakt, że Biblia to setki lat rozwoju cywilizacji i pamięci społeczeństw, stąd dopiero Hiob doszedł do tego, że nieszczęścia się po prostu dzieją,a tłumaczenie, że Bóg coś zrobi lub nie zrobi za ludzi
  • Odpowiedz
@robert5502

Panie dlaczego milczałeś

wolna wola zbrodniarzy jest cenniejsza niż życie niewinnych ludzi

Rozumiem, że bardziej odpowiadałby Ci Bóg, który po kazdym twoim złym uczynku odrazu wymierza karę?
  • Odpowiedz
@robert5502: A ty zapomniałeś że dla Boga z Biblii cierpienie to coś w pewnym sensie dobrego, pożądanego, a według katolicyzmu przybliża nas to do Boga....

Czyli wszyscy co zostali zamordowani w obozach zagłady powinni dziękować swoim oprawcom, za.to że przybliżyli ich do Boga?
  • Odpowiedz