Aktywne Wpisy
Linnior88 +25
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)
Ksiega_dusz +125
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Teologowie chcą nas przekonać, że dla tej nieskończenie dobrej istoty wolna wola zbrodniarzy jest cenniejsza niż życie niewinnych ludzi. Zapominają też, że w biblijnych mitach Bóg ingeruje w ludzkie sprawy, nie bacząc na czyjąkolwiek wolną wolę.
#przemyslenia #religia #katolicyzm #drugawojnaswiatowa #zydzi #neuropa #ateizm
https://mobile.twitter.com/boklazec/status/1221849792449564678
1) To ludzie wybudowali obozy koncentracyjne.
2) To ludzie milczeli na wieści, o tym co się działo w obozach.
3) Sprawiedliwość Boża nie obejmuje tylko tego świata.
Juz odp na nastepne pytanie: in vitro, aborcja, klauzula sumienia, posrednie finansowanie, majstrowanie w ustawodastwie, i juz oficjalne przejmowanie panstwa przez kler
@robert5502: W Biblii nie istnieje definicja dobra więc nie wiemy jak to oceniać. Są przecież różne definicje dobra.
@CynicznyMarksista: Ksiazka z mitami czasow gdy ludzie nie mieli pojecia o otaczajacym ich swiecie, nie jest dobrym zyciowym drogowskazem.
@robert5502: Gdyby to była książka jednego człowieka lub grupy ludzi z danego okresu to tak jak najbardziej. Pomijasz jednak fakt, że Biblia to setki lat rozwoju cywilizacji i pamięci społeczeństw, stąd dopiero Hiob doszedł do tego, że nieszczęścia się po prostu dzieją,a tłumaczenie, że Bóg coś zrobi lub nie zrobi za ludzi
@robert5502: kolejny dowód, bo gdyby bóg istniał to by Ci odpalił z parę giga żebyś to obejrzał
Komentarz usunięty przez autora
Rozumiem, że bardziej odpowiadałby Ci Bóg, który po kazdym twoim złym uczynku odrazu wymierza karę?
Czyli wszyscy co zostali zamordowani w obozach zagłady powinni dziękować swoim oprawcom, za.to że przybliżyli ich do Boga?
@robert5502: Ale religie abrahamiczne nie są jedynymi istniejącymi religiami XD