Aktywne Wpisy
rybsonk +4
Ostatnio gadałem z kumplem o gierkach i czasach podstawówki i tak mnie naszło, że aż zrobię ankietę. Mireczki, jaka gra jest dla was pierwszą która przychodzi do głowy gdy myślicie o dzieciństwie? Głosujcie w ankiecie:
#gry #grypc #ankieta #ciekawostki #grajzwykopem #gryparatowaniapoziomu
#gry #grypc #ankieta #ciekawostki #grajzwykopem #gryparatowaniapoziomu
Gra dzieciństwa to:
- GTA V 6.9% (26)
- Fortnite 2.9% (11)
- Minecraft 14.9% (56)
- Roblox 2.4% (9)
- League of Legends 6.1% (23)
- Fallout 4 1.3% (5)
- Skyrim 8.0% (30)
- Inna (napisz w komentarzu jaka) 57.4% (216)
Sla_Voy +1392
#javascript sam w sobie to jest gówno, ale React Native to jest #!$%@? szczyt.
Już pomijam typowo javascriptowe podejście że zrobisz literówkę albo nie zrobisz importa to #!$%@? błąd, ale w losowym #!$%@? miejscu i o losowej treści, już #!$%@? z tym. Ale chcę robić UI w tym #!$%@?. No to dobra, dokumentacja od komponentu
View
:i odnośnik do dokumentacji od
Style
, której całość wygląda tak:To jest #!$%@? całość oficjalnej dokumentacji jak robić UI na tym #!$%@?. Ale nie, możesz dokopać się (bo odnośnika żadnego nie ma) do View Style Props Reference. Wykaz propertek dla styli. Ale również taki #!$%@?:
1. wykaz składa się z tysiąca propertek od
border
oraz jednej opacity. I to tyle, na #!$%@? komu wiedzieć jak ustawić np. szerokość widoku czy jak #!$%@? działaflex
2. nawet to co jest jest w gówniany sposób udokumentowane:
opacity - number
I to tyle. A #!$%@? jaki ma być zakres? 0-1, 0-100, 0-255, itd? #!$%@?, nie dowiesz się. Do tego każdy tutorial powiela te same trzy przykłady, żadnego opisu co dana rzecz robie bo "poeksperymentuj sobie" #!$%@? mać.
Wcześniej programowałem w Swifcie na iOS i używając tej #!$%@? abominacji czuję że mózg mi #!$%@? gnije.
React Native to jest ekwiwalent tego jakbyś tokarzowi zabrał tokarkę i dał pilnik. "No, tokarka niby fajna, ale tylko okrągłe rzeczy zrobisz. A pilnik wieloplatformowy, wyskrobiesz sobie wszystko. Idź poeksperymentuj"
React Native to jest krok do przodu dla Pajeetów którzy kleili stronki w Wordpresie po przeczytaniu jednego tutoriala. Dla normalnego programisty mobilnego, czy to od iOS czy Androida, to jest #!$%@? regres.
#programowanie #pracbaza
@mag_zbc: przestałem czytać i od razu dałem plusa
@Rst00 Nie żeby coś, ale chyba kolego mylisz logikę z przyzwyczajeniami, które nabyłeś przy pracy z jakimś innym frameworkiem/językiem.
Ale dlaczego 1? Dlaczego nie 100 albo 255? Na podstawie czego uznałeś, że 1 to wartość maksymalna? To co uprawiasz to naprawdę nie jest wnioskowanie z użyciem reguł logiki.