Wpis z mikrobloga

• 1
Czy posiada już ktoś #gravel od Loca? Bardzo zainteresowlay mnie te rowery. Szczególnie że można sobie pokombinować w całym osprzęcie.
  • 13
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@drtg kupiłem w ciemno ale nie mam większych obaw. Geometria jest bardzo podobna do innych. Nawet gdyby nie siadła i musiałbym sobie zamienić ramę to i tak nie zaboli to bardzo po kieszeni. W takiej cenie dostajesz dobry osprzęt. Inna sprawa, że mało jest obecnie na rynku gravel z grx. A grx chciałem koniecznie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@drtg Mirku, wkoncu rower dotarł. Raz ze obecną sytuacja jest jaka jest, dwa że mieli problem z uszczelnieniem koła. Pierwsze wrażenia. Rama bardzo ładna, spawy zeszlifowane. Rower bardzo dobrze zabezpieczony do transportu. Grx 1x11 działa bardzo dobrze, sprzęgło mocne, łańcuch nie lata. Narazie jedyna wada jaka widzę po pierwszych kilometrach to to że w butach z szersza podeszwa, np. Typowe adidaski do biegania zawadzam o ramę lewa stopa, prawa nie... Może jakiś
  • Odpowiedz
@verox2: łooo Miras, to się doczekałeś! Ponoć zahaczanie to norma w tego typu rowerach z geometria endurance ( gdzieś ostatnio widziałem wątek na fb ) Ogólnie zadowolony jesteś ? Na coś zwrócić uwagę przy zamawianiu? No i pokarower ()
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@drtg zdjęcia z trasy :) po 300 km na różnych nawierzchniach muszę stwierdzić że jeździ się zajebiście :) trochę się obawiałem że rama m będzie na mnie mała mam 181. Wziąłem ją z premedytacją i jest dla mnie idealna. Bardzo zwrotna i pozycja jest bardziej komfortowa niż na mojej emondzie 56 cm.
verox2 - @drtg zdjęcia z trasy :) po 300 km na różnych nawierzchniach muszę stwierdzi...

źródło: comment_1585411139H5NyrmYknITrQIDPKXa5VY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@drtg na co zwrócić uwagę hmm... Przede wszystkim na ramę i geometrię. Gravel mają przeróżne. Ta jest na pewno mocno endurance ale na rynku są jeszcze bardziej. Wszystko zależy do jakich zastosowań szukasz roweru. Jeśli do zabawy i zjazdu na gorsze nawierzchnie od czasu do czasu to jak najbardziej. Jeśli do długich wypraw z sakwami poszukałbym innego chyba.
verox2 - @drtg na co zwrócić uwagę hmm... Przede wszystkim na ramę i geometrię. Grave...

źródło: comment_1585411375xMCHSJmuyzIYiTuF77pH0V.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@verox2: dzięki! Szukam właśnie czegoś głównie pod asfalt ale też żeby zjechać w lekki teren, czy po mieście ( napęd 105 będzie idealny )
  • Odpowiedz