Wpis z mikrobloga

@wykopowy_brukselek: ja uwielbiam jasne pieczywo (ale lata lecą a dupa rośnie), pamiętam jak za dzieciaka jeździło się do babci na wioskę i ona miała taki wielki piec chlebowy i pachniało już z daleka, do tego swojskie masełko i wędliny dojrzewające w sieni. Zawsze jak widzę taki prawdziwy chleb to mnie wspominki biorą xD raz kiedyś upiekłam, wyszedł mi niejadalny kamień więc podziwiam ludzi, którzy potrafią i którym chce się piec
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: tak. na pieczenie poranne przydaje sie tez piekarnik z funkcja wlaczania o danym czasie:) chleby zagniotlem wczoraj, urosly so bie ladnie do polnocy, pozbniej garowaly w koszyczkach w lodowce do 6:30 i idealnie o 6:30 juz byl nagrzany piekarnik i myk, 7:20 zrobione:)
  • Odpowiedz