Wpis z mikrobloga

@automaat: Nie poddawaj się. Ja się na tym przepisie wzorowałem, teraz robię już na czuja. Masz w opisie do wersji tekstowej link. Drożdże mogą być instant albo nieinstant. Dobry punkt wyjścia. Ja daję do wyrośnięcia ciasto jak się nie klei i po pierwszym wyrośnięciu formuję buły i nacinam.
JoBackManhorse - @automaat: Nie poddawaj się. Ja się na tym przepisie wzorowałem, ter...
  • Odpowiedz
@automaat: wyglądają, jakbyś je zrobił za ciężkie, po prostu są zbite i nie wyrosły, może za mało ugniatania? drożdże dodałeś od razu do mąki, czy zaczyn?

ja robiłem na zaczynie drożdżowym, czas wyrastania 1.5h pod wygniataniu, 45 minut po uformowaniu bułek na blaszce, nie są hamburgerowe, ale wyrosły ładnie, klucz do sukcesu do odpowiedni zaczyn i odpowiednie wygniatanie podczas formowania bułek przed pieczeniem, kciuki mi odpadały, same formowania kulek nie wystarcza,
red7000 - @automaat: wyglądają, jakbyś je zrobił za ciężkie, po prostu są zbite i nie...

źródło: comment_I3AkNqrIuzD1h3L4sgvQ1TPlGhco4ydW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz