Kupiłem używanego notebooka, notebook jak to notebook - nie ma zbyt wysokich parametrów. Jakiego linuksa polecacie dla takiego sprzętu? Będzie używany do przeglądania neta, sporządzania notatek i programowania.
Piszę posta jeszcze raz bo zapomniałem dodać że notebook ma dotykowy ekran i obsługa tegoż ekrany również jest wymogiem co do dystrybucji.
@PanJarzyna: - bootuj live Ubuntu i sprawdź czy Ci wszystko działa jak należy (dotyk, dźwięk, WiFI, BT) - jeśli działa to wybierz sobie pomiędzy poszczególnymi środowiskami: 1. GNOME było tworzone niby pod tablety, więc do obsługi przez dotyk nadaje się najlepiej 2. KDE jest najbardziej konfigurowalne, ale na początek może przytłoczyć 3. Cinnamon to najlepsza opcja żeby zmienić nawyki bez radykalnych posunięć 4. XFCE jeśli środowisko ma działać a nie wyglądać
Praca, Silownia, Sen i tak caly tydzien. Na silowni efekty #!$%@? bo kortyzol #!$%@? pod korek. Budze sie w nocy i nad ranem i serce mi napiedala. Od bycia samemu mi juz #!$%@?.
Będzie używany do przeglądania neta, sporządzania notatek i programowania.
Piszę posta jeszcze raz bo zapomniałem dodać że notebook ma dotykowy ekran i obsługa tegoż ekrany również jest wymogiem co do dystrybucji.
- bootuj live Ubuntu i sprawdź czy Ci wszystko działa jak należy (dotyk, dźwięk, WiFI, BT)
- jeśli działa to wybierz sobie pomiędzy poszczególnymi środowiskami:
1. GNOME było tworzone niby pod tablety, więc do obsługi przez dotyk nadaje się najlepiej
2. KDE jest najbardziej konfigurowalne, ale na początek może przytłoczyć
3. Cinnamon to najlepsza opcja żeby zmienić nawyki bez radykalnych posunięć
4. XFCE jeśli środowisko ma działać a nie wyglądać