Wpis z mikrobloga

Mirki, co za #!$%@? akcja xD

Jak do tego doszło, nie wiem.

Otóż od sierpnia 2019 jeździłem po UK bez ważnego ubezpieczenia OC - zrobiłem tak kilka tysięcy kilometrów.

Dowiedziałem się tego dopiero dzisiaj, chcąc sprawdzić warunki ubezpieczenia. Nigdzie nie mogłem znaleźć wiadomości z polisą, a po sprawdzeniu historii konta, okazało się, że opłata za polisę wróciła tydzień później xD

No i pytanie, czy coś mi grozi, jeżeli przez ten czas mnie nikt na tym nie złapał? Oczywiście od razu wykupiłem dzisiaj polisę.

#uk #emigracja #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
@Maciek5000: Nic Ci nie grozi. Jeśli Cię nie przyłapali to nikt o tym nie wie. Ja do Polski pojechałem bez opłaty Road Tax kiedy jeszcze za szybę wkładało się dowód opłaty, przejeżdżałem tak kilka miesięcy póki DVLA mi zdjęcia nie zrobiło i nie przyszedł list. Telefon do DVLA i kazali mi tylko zapłacić za miesiące kiedy jeździłem bez podatku :)

Dziwię się, że na granicy gdzie kamery są na każdym
  • Odpowiedz
@Maciek5000: Nastepnym razem uwazaj bo z tego co wiem to jezdzisz duzymi a za brak oc jest 6 pkt z miejsca (Jak cie zlapia of course) P.s nic ci nie grozi jak cie nie zlapali i nie miales dzwona. Wykup i smigaj.
  • Odpowiedz