Aktywne Wpisy

Lujaszek +58
39st gorączki chop jedzie na 12h do roboty :(
#swietujzwykopem
#swietujzwykopem

mirko_anonim +106
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Coraz częściej czytam wpisy, w których niebiescy żalą się na to, że ich dziewczyny wymagają od nich żeby ciągle były zaskakiwane. Randki, wyjścia na miasto, do restauracji, prezenty.
Z drugiej strony czytam odpowiedzi różowych, że trzeba dbać i pracować nad związkiem, dlatego powinno się wychodzić np. raz w tygodniu do restauracji, obdarowywać wybrankę kwiatami itp.
Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy świat na głowę upadł, czy ludzie aż tak łyknęli propagandę z social mediów i korporacji, że miłość = konsumpcjonizm?
Coraz częściej czytam wpisy, w których niebiescy żalą się na to, że ich dziewczyny wymagają od nich żeby ciągle były zaskakiwane. Randki, wyjścia na miasto, do restauracji, prezenty.
Z drugiej strony czytam odpowiedzi różowych, że trzeba dbać i pracować nad związkiem, dlatego powinno się wychodzić np. raz w tygodniu do restauracji, obdarowywać wybrankę kwiatami itp.
Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy świat na głowę upadł, czy ludzie aż tak łyknęli propagandę z social mediów i korporacji, że miłość = konsumpcjonizm?
Co do W1: Ukończyłem prolog i gra mi się bardzo dobrze. Ogólnie jestem graczem, który zaczynał przygodę z grami od podróbki Atari 2600 (słynne Rambo- pozdro dla kumatych), także grafika ani archaizmy w starszych tytułach nie są mi straszne, a wręcz nadają klimatu dla danego okresu. System walki też zaskakująco przyjemny, myślałem że będzie gorzej.
#wiedzmin #sapkowski #cdprojektred #gry
źródło: comment_43LX52omwvfr7zwJFW0IaMsA3t7efblY.jpg
PobierzPróbowałam zagrać bo kumpele w klasie tę grę chwaliły, ale system walki i ówczesny komp [był za słaby i lagowało bardzo już na piętrze w Kaer Morhen] mnie pokonały...
Potem komp był zmieniony na lepszy, a ja spróbowałam ponownie i o Melitele, jak wciągnęło! :D
Wiedzmin(2) - jak dla mnie był za krótki, praktycznie liniowa fabuła
Wiedzmin(3) - specialnie pod wiedzimina 3 kupiłem kompa - pograłem sobie z 4 godzinki i już do niego nie wróciłem. Jakoś dla mnie nie ma tego klimatu co pierwsza część (może to wina nostaligii...)
Też gram bo pierwsze podejście zakończyłem gdzieś w akcie 3. Teraz jestem w akcie 4 i mam wrażenie jakby poziom trudności nagle bardzo wzrósł bo spotykam masę bardzo trudnych walk ( ͡° ʖ̯ ͡°) mam nadzieję że uda mi się ją ukończyć.
Polecam granie po kolei - będziesz miał wspólne sejwy i kilka smaczków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ma mankamenty, ale ja przechodzilem 2x
@Aczo: Jak dla mnie pierwsza i trzecia część gry ma charakter "epickiej przygody" wiele wątków i wiele postaci. Moim zdaniem dwójka była o wiele bardziej zwarta pod względem fabularnym.
W szczególności wrażenie robiła misja z klątwą Henselta oraz tą mgłą.
@Aczo: Powiedz, że dostałeś w cymbał od 3 pijaków przed karczmą a nie z klimatem wyjeżdżasz. ( ͡º ͜ʖ͡º)