Wpis z mikrobloga

Sobie dziś jadę, nagle jakiś łomot pod podłogą. I taki dźwięk, jakby puszki po piwie mi przeleciały pod autem. To było po wyjechaniu z lasu zaraz. Szosa jest, to chciałem piąteczkę zapiąć, a tu coś nie bardzo. Coś jakby się wajcha urwała. Na boki lata luźno bez żadnego oporu i nic nie robi. Odgłosy jakby jakiś złom metalowy luźno latał. Ale obczaiłem, że trójkę i czwórkę mam. Niby dałoby się kulać, bo szerszeń nawet z czwórki ruszy, a co dopiero z trójki. Ale bez wsteka? Nosz kurde.

Wrócił dopiero co z serwisu, 1500 poszło na remont silnika (UPG) i hamulców. Miała być pierwsza jazda testowa (tzn pierwsza taka bardziej dynamiczna). Tia.

Dobrze, że coś tam od biegów się uwaliło, nie hamulec czy układ kierowniczy. I znów dylemat. Ile jeszcze w tego trupa ładować, i czy do 15k kupię coś co nie będzie jeszcze gorszą padaką. Wymagania mam z kosmosu, bo ma umożliwiać wożenie dużego psa, mieć te 150 kucy, LPG i wyglądać jakoś.

#samochody
  • 5
@the_revenant: No brzmi jak skrzynia, pewnie najtaniej znaleźć inną skrzynie i wymienić. Ja generalnie jestem przeciwny kupowaniu aut tańszych niż 30-40 tysięcy i starszych niż 10 lat. Lepiej robić to co się ma w takiej sytuacji jeśli tylko problemem nie jest korozja.
@zgon_bo_umar:
Już wiem, skrzynia, umar, nie żyje, skrzynia trup, zamówiłem ze złomu za 500. Najbardziej mnie wnerwia że auto znów będzie stać lekko licząc tydzień jak nie dwa. Auto Daewoo (Chevrolet) Evanda, 2.0.
Niestety chyba Niemiec na taryfie jeździł po górskich bezdrożach, i 200k to jest tak naprawdę 1200000, bo się licznik przekręcił. Co za padaka. Tylko jak widziałem ostatnio silnik rozebrany to gary i tłoki wyglądają ładnie, zero widocznego zużycia
@Neoplan:
No więc chyba się wstrzymam. Widziałem w komisie śliczne samochodziki za 20k, 10 lat, przebieg poniżej 100, ale coś im nie dowierzam. Boję się, że drugą taką padakę jak swój wezmę.

Widać mam wygórowane wymagania. Chciałbym, żeby auto chociaż z pół roku pojeździło między serwisami. Serio za 20k takiego nie dostanę? Tak zgaduję, że dostanę, ale pod warunkiem jakiegoś najgorszego silnika i opcji. A pierdzielę, niżej 120 kucy to się