Aktywne Wpisy

kupczyk +564
źródło: 20240415_200445
Pobierz
trochewstyd +69
Czym do cholery zajmuje się Scrum master? Jestem 4 lata w firmie i do naszego teamy było przydzielonych już 4 scrum masterów, a ja dalej nie wiem co oni robią.
Scrum muster:
- Dołącza do spotkań, ale ich nie prowadzi
- Scrum master nie uporządkowuje nam boarda, robi to ktoś inny
- Raz na tydzień/dwa jest retro i scrum master daje nam te same tabelki tylko przykryte inną szatą graficzną (Napisz pod
Scrum muster:
- Dołącza do spotkań, ale ich nie prowadzi
- Scrum master nie uporządkowuje nam boarda, robi to ktoś inny
- Raz na tydzień/dwa jest retro i scrum master daje nam te same tabelki tylko przykryte inną szatą graficzną (Napisz pod

Wrócił dopiero co z serwisu, 1500 poszło na remont silnika (UPG) i hamulców. Miała być pierwsza jazda testowa (tzn pierwsza taka bardziej dynamiczna). Tia.
Dobrze, że coś tam od biegów się uwaliło, nie hamulec czy układ kierowniczy. I znów dylemat. Ile jeszcze w tego trupa ładować, i czy do 15k kupię coś co nie będzie jeszcze gorszą padaką. Wymagania mam z kosmosu, bo ma umożliwiać wożenie dużego psa, mieć te 150 kucy, LPG i wyglądać jakoś.
#samochody
Już wiem, skrzynia, umar, nie żyje, skrzynia trup, zamówiłem ze złomu za 500. Najbardziej mnie wnerwia że auto znów będzie stać lekko licząc tydzień jak nie dwa. Auto Daewoo (Chevrolet) Evanda, 2.0.
Niestety chyba Niemiec na taryfie jeździł po górskich bezdrożach, i 200k to jest tak naprawdę 1200000, bo się licznik przekręcił. Co za padaka. Tylko jak widziałem ostatnio silnik rozebrany to gary i tłoki wyglądają ładnie, zero widocznego zużycia
A silnik poprzecznie.
No więc chyba się wstrzymam. Widziałem w komisie śliczne samochodziki za 20k, 10 lat, przebieg poniżej 100, ale coś im nie dowierzam. Boję się, że drugą taką padakę jak swój wezmę.
Widać mam wygórowane wymagania. Chciałbym, żeby auto chociaż z pół roku pojeździło między serwisami. Serio za 20k takiego nie dostanę? Tak zgaduję, że dostanę, ale pod warunkiem jakiegoś najgorszego silnika i opcji. A pierdzielę, niżej 120 kucy to się