Aktywne Wpisy

editores +36
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +2
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?

#wiedzmin3
właśnie obejrzałem Wieśka, bez czytania książki, bez zagrania choćby minuty w jakąkolwiek grę i tylko z wysrywów tutaj pierdzących dzieci miałem obraz tego widowiska:
- gdzie do k---y nędzy jest partyjka gwinta?
- dlaczego w każdą scenę musi być wplątany m----n?
przydupas królowej - gruby m----n, największy czarodziej tych złych - murzynka, boss czarodziejów - m----n, jakiś leśny grzbiet - hindus z wyciągniętymi uszami
ja rozumiem poprawność polityczną ale jeżeli to jest jakieś odwzorowanie nie wiem średniowiecza czy czegoś takiego to wtedy murzyni nawet mówić nie umieli a tu są na wysokich stanowiskach, ale mniejsza z tym
- JENNIFER jop twoja mać największa czarodziejka wszechświata co scenę sobie zaprzecza itd. no typowa feministka, wnerwiająca coraz bardziej, mam nadzieję, że ją zatłuką ale pewnie takiego wała
- Wiesiek, niby bohater a w pierwszym sezonie był 4x pierdnięcie od śmierci, zwykły leszcz barowy, jakieś kmiotki nim pomiatają co scenę a on od czasu do czasu komuś dokopie, dostanie kritikala i zawsze ktoś go uratuje
- Tris - bardzo fajna i miła dziewczyna, każda scena z nią jest jakby milsza, niech żyje jak najdłużej
- Ciri - ciężko coś o niej napisać, bo w jednej scenie coś tam już ogarnia a w następnej znowu wygląda jakby zobaczyła g---o
Ogólnie kupy d--y mało się to trzyma, ale dam 8/10 bo Henry z samej gry dodaje temu serialowi ze 3 punkty no i po grze o kibel jest to drugi najbardziej klimatyczny serial w tej kategorii
@ukebe: Jeszcze sobie poczekasz, bo pierwsza partia gwinta w książkach pojawia się chyba w Chrzeście Ognia dopiero. To jest piąty tom, licząc opowiadania.