Aktywne Wpisy
Atypical +74
Zdecydowałem się kupić 125cm3. Mimo że mnie wszyscy namawiają na prawo jazdy A i kupno maszyny 500 w górę. A ja po prostu chce sobie spokojnie pojeździć pozwiedzać i pooglądać widoki, a nie #!$%@?ć 250 i wyprzedzać wszystko co się da.
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
PrawaRenka +110
#przegryw
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Widzę to tak, że:
1. Przed bramką wejściową jest domofon, z kamerą - a poniżej znajdują się dwa przyciski. Pierwszy dla rodziny X, drugi dla rodziny Y, a trzeci dla rodziny Z.
Do bramki ciągnie się obecnie 1 kabel UTP (8-żyłowy), który biegnie do kotłowni. W kotłowni znajduje się hub, który daje możliwość pociągnięcia sygnału, do trzech mieszkań (dla rodzin X, Y, Z).
Pytanie, jaki wideodomofon wybrać? Z dobrej jakości kamerą, która będzie spełniała swoją funkcję również po zmroku. Fajnie, gdyby dawał możliwość bezprzewodowego otwierania bramki wejściowej.
#elektronika #smarthome #technologia
@mrocek: serio masz tam huba? To go wywal czym prędzej na śmietnik, zamiast niego wstaw switcha.
Choć szczerze mówiąc, nie wiem, czy jest sens ładować się w koszty i iść w rozwiązania IP, na tym samym kablu możesz spokojnie zainstalować wideodomofon analogowy za 1/4 ceny domofonu IP.