Wpis z mikrobloga

KryptoMireczki, chciałbym dołączyć do Waszego kryptoswiata ( ͡º ͜ʖ͡º) i od czasu do czasu zamiast paczki fajek, to kupić btc/eth i zapomniec o nim.
Wiem, że 1 krokiem będzie zakupienie ledgera, ale chcę się upewnić co do jednego - jak już go skonfiguruje, to mogę po prostu kupować krypto i następnie po kupnie przelać na adres swojego portfela? Czy za każdym razem jak chce zdeponowac na nim środki, to muszę go mieć fizycznie w ręce? #ledger #kryptowaluty
  • 13
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nexiu: polskie kantory np btclude, inpay. Giełdy np binance, Coinbase pro. Ewentualnie bitomaty jeśli chcesz to robić względnie anonimowo, jednak trzeba liczyć się ze sporą prowizją
@Nexiu: za PLNy to polecam polska giełdę bitclude lub inpay.pl
a za euro można płacić revolutem (nie kartą) to giełda coinbase pro, kraken (trzeba mieć konto walutowe w banku, revolutem nie przechodzi) lub bitstamp

można też kupować przez luno to taki portfel kantor z bardzo dobrym kursem i bardzo tanio można wypłacić krypto lub getchange podobnie kurs bardzo dobry i wypłaty darmowe

ja korzystam jeszcze z kantoru wirex gdzie daja kartę
@Nexiu: do bitomatu podchodzisz z gotówką, jest trochę drożej, ostatnio liczyłem, jakieś 1200zł drożej jak byś kupował 1BTC ale kupno w bitomacie ma tez swoje zalety, przy sprzedaży w bitomacie jesteś anonimowy i nie wpłacając gotówki na konto bankowe omija cię płacenie podatku
jak będziesz kupował w bitomacie to zbieraj te świstki co wypluje, rób foty tyś świstków bo płowieją z czasem, przy odsprzedaży bitcoinów na giełdzie może zdarzyć się tak
do bitomatu podchodzisz z gotówką, jest trochę drożej, ostatnio liczyłem, jakieś 1200zł drożej jak byś kupował 1BTC

@Nexiu licząc na ten moment to Bitomat ( od https://shitcoins.club/ ) zżera około 3,5% (935zł przy zakupie 1 BTC). Czy to dużo? I tak i nie. Czasem korzystając z giełd, które biorą małą prowizję za wymianę i tak trzeba zapłacić więcej ze względu na dodatkową prowizję od wypłaty z giełdy lub z powodu bankowych kosztów
public_html - > do bitomatu podchodzisz z gotówką, jest trochę drożej, ostatnio liczy...

źródło: comment_DEEdghb1VdCNGHVla5jnlFaku7qgiuAL.jpg

Pobierz