Masz złotego smoka, który wygląda jak jaszczurka. Fabuła giba się jak #!$%@? kikimora, zachwycasz się driadami z Brooklynu, marnujesz Andrzejowi najlepsze opowiadania, a na koniec puszczasz nam film o czarodziejach w łódce.
@konstar18: A czemu wszyscy muszą pić wody Brokilonu z jednym jedynym wyjątkiem dopplera udającego Myszowora? ( ͡°͜ʖ͡°) Czemu cintryjska konnica czeka z szarżą aż piechota Nilfgaardu zbliży się do nich na odległość 10 metrów? Czemu najlepszym sposobem na bezsenność wiedźmina jest chodzenie z siatką wokół leśnego jeziora i próbowanie wyłowienia butli z dżinem, która według nieznanego źródła znajduje się właśnie tam? I tak możemy
@JPRW: Czemu u w władcy pierśceni ludzie nie przeklinaja? Czemu u tolkiena jedan Aragorn potrafi raz powalic 10 nazguli a pozniej przegrac z jakis trollem? Czemu golum nie zadzgał Froda w snie? Czemu Gandalf sie bał jakiegos czarnoksieznika z angmaru? Czemu Gandalf nie strzelał pierunami? Gandalf i orły ( ͡
@EgonakaNoge: Wymieniasz pytania do książki Tolkiena. Ok, można je stawiać, zresztą taka forma krytyki "Władcy" trwa kilkadziesiąt lat. Ale tutaj mamy modyfikacje treści i pomysły fabularne, które są dziełem twórców serialu a nie Sapkowskiego. I chyba trudno uznać, że są wartością dodaną w stosunku do treści opowiadań.
To jest wiwerna a nie smok.
@furcio: W takim razie dobrze, że Płotka jest ciągle koniem ( ͡°͜ʖ
@madry_i_mieciutki no ja też to tak zrozumiałem, bezsenność była spowodowana przez myśli o dziecku niespodziance lub nawet jeśli na nią nie cierpiał była po prostu wymówka
@JPRW: Saga o wiedźminie to jedna z moich ulubionych książek, ale czytałem go lata temu. Serial wciągnąłem właściwie w dzień, oczywiście raził losowo umieszczonymi niggasami, podbiciem feminizmu nawet ponad to co było w książkach i ogólnie ultra spłyceniem wszystkiego. Choć po wszystkim mówię sobie, nie było aż tak źle... Teraz po raz kolejny czytam książki i im dalej w las, tym mocniej do mnie dociera jak bezsensowne i na gorsze,
@JPRW: Pomijając pewne niedopasowanie postaci, moim zdaniem najgorsze w serialu jest przeskakiwanie w czasie niemalże co scenę, w taki sposób, że już nie wiadomo, w którym momencie toczy się akcja. Szczególnie jest to odczuwalne bodajże w 4 odcinku.
@JPRW: A akurat to z konnica mi sie podobało. Po co #!$%@?ć 500 metrów na koniu męcząc jego i siebie przed walką jak można startować 10 metrów przed wrogiem. Prędkość i impet takie same.
#wiedzmin #netflix #heheszki #humorobrazkowy
Czemu cintryjska konnica czeka z szarżą aż piechota Nilfgaardu zbliży się do nich na odległość 10 metrów?
Czemu najlepszym sposobem na bezsenność wiedźmina jest chodzenie z siatką wokół leśnego jeziora i próbowanie wyłowienia butli z dżinem, która według nieznanego źródła znajduje się właśnie tam?
I tak możemy
Komentarz usunięty przez autora
Czemu u tolkiena jedan Aragorn potrafi raz powalic 10 nazguli a pozniej przegrac z jakis trollem?
Czemu golum nie zadzgał Froda w snie?
Czemu Gandalf sie bał jakiegos czarnoksieznika z angmaru?
Czemu Gandalf nie strzelał pierunami?
Gandalf i orły ( ͡
@furcio: W takim razie dobrze, że Płotka jest ciągle koniem ( ͡° ͜ʖ