Mirki i Mirabelki, chciałbym jeszcze przed nowym patchem zdobyć osiągnięcie One Faith islamem ( ͡°͜ʖ͡°) Rozmyślałem się miedzy Kebabem, a Mughalsami. Wiadomo, że Kebab ma -20% core-creation cost + plus do tego weźmie się idee administracyjne, to nie muszę się bać za bardzo Overextension. Ostatni pozytywny argument, to Ottoman jest mostem między Azją, Afryką i Europą, ekspansja w wielu kierunkach. Co do Mughalsów, to POTĘŻNE idee militarne, czarny koń w regionie Azjatyckim, Mughalsami mają z automatu asymilacje kulturek, a taka Hinduska kulturka daje -10 % Core-creation cost.
@MasterZiomaX: A jak się obecnie gra Mughalami pod WC? Sam grałem nimi jeszcze, gdy stolicę można było dowolnie przenosić. Przenosi się mimo wszystko do Europy (co kosztuje sporo punktów), czy trzyma w Azji? Bo mimo iż oba państwa mają swoje typy rządów, to największą zaletą Turków jest chyba właśnie stolica w Europie, co pozwala na TC, a w przypadku islamu również na nawracanie TC.
@Jan_K: Poszukaj próby bicia rekordu w szybkości WC przez Florryego. Grał Mughalami bez TC. Chociaż może to nie najlepszy przykład bo on to do pieniędzy ma bardzo ambiwalentny stosunek i balansuje na granicy bankructwa. ( ͡°͜ʖ͡°)
@MasterZiomaX: Najprędzej to chyba brałbym Bizancjum pod One Faith. Z tego co wiem, One Faith jest trudne na 1.29. Tak jak wyżej, z tych dwóch brałbym Osmana za mocny early game i ruszał na Indie. Dobra serię Osmanem gra Lookas teraz pod WC, możesz zerknąć i popatrzeć coś.
@AntyNWOpl: Wiadomo, prawosławie uznaje się za najlepszą religię w całej grze. Do osiągnięcia chce brzydko wykorzystać exploit na szybkie konferowanie terenów ( ͡°͜ʖ͡°)
Zamiast na mszę w niedziele to będziecie chodzili na koncerty black metalowe. W to nazywacie lepszą zmianą? Dla mnie kozak ( ͡°͜ʖ͡°) #bekazprawakow #bekazpisu #heheszki #polityka
Rozmyślałem się miedzy Kebabem, a Mughalsami.
Wiadomo, że Kebab ma -20% core-creation cost + plus do tego weźmie się idee administracyjne, to nie muszę się bać za bardzo Overextension. Ostatni pozytywny argument, to Ottoman jest mostem między Azją, Afryką i Europą, ekspansja w wielu kierunkach.
Co do Mughalsów, to POTĘŻNE idee militarne, czarny koń w regionie Azjatyckim, Mughalsami mają z automatu asymilacje kulturek, a taka Hinduska kulturka daje -10 % Core-creation cost.
#eu4 #paradox
Czym zagrać?