Wpis z mikrobloga

Przed wystawieniem na allegro czy olxy pomyślałem, że zapytam się czy ktoś z was nie chce kupić przyzwoitego kompa (w ostateczności części, choć wiadomo, że nie jest to mi na rękę - proszę o propozycje) złożonego ok. rok temu w niemieckim amazonie. Oprócz tego kilka pierdół typu joystick thrustmaster, monitor lg 144 hz...

Potrzebowałem na szybko coś do pracy na kilka miesięcy i w sumie ze sprzętu korzystałem maksymalnie 4 miesiące (gdzieś do stycznia, może lutego), a potem stał i się (nie) kurzył (bo czasami psiknąłem sprężonym powietrzem, ale odpaliłem go kilka razy w celu zgrania zdjęć czy innych danych, bo normalnie korzystałem z lapka ;)).

CPU: AMD Ryzen TM 3 2200G
MB: ASRock B450 Gaming/AC AM4 M-ITX HDMI/DP DDR4 (niestety delikatnie wygięty plastik, który montujemy z tyłu obudowy)
RAM: 2x G. Skill F4 - 3000 C16s-8gisb RAM DDR3 8 GB
Dysk: Samsung MZ-V7E250BW 970 EVO SSD 250 GB NVMe M.2

Za to, co powyżej chciałbym 1200 zł.

Pudełko mam tylko od płyty, bo tak cały komp był zabrany z powrotem do Polski, transakcja była realizowana przez Internet, więc dowód zakupu nie będzie problemem (nawet chyba mam gdzieś oryginalny wydruk...)

Jeśli chodzi o obudowę i zasilacz, to "oryginalne" z zestawu zostały za granicą ;), ale mam z poprzednich kompów (trochę overkill do tego sprzętu, szczególnie zasilacz, ale może ktoś planuje rozbudowę):

250 zł - Dark Power Pro 10 750W - Zasilacz ma około 6-7 lat, dostałem go od producenta z racji prowadzonej wtedy "działalności", raczej ciężko z kablami, ale raz, że są do dostania, a dwa że podstawowy zestaw pewnie skompletuje - do dogadania się ;) Zasilacz działa, nie wydaje niepokojących głosów i nie boję się o jego sprawność przez najbliższe, powiedzmy, 3 lata. Przy tej jakości zasilacza 10 lat służby jest SPOKOJNIE do osiągnięcia.

130 zł - Corsair Carbide 300R (powiem szczerze, że trochę za duża do tak mikro kompa ;D), trochę wygięte boczki (raczej do wyprostowania, mi się nie chce bawić), z tego co pamiętam dołożony 1 wentylator - kupiona 4 lata temu. O ile pudło może i znajdę, o tyle ciężko będzie z pełnym zestawem. Na pewno kilka sanek na dyski jest więc czego chcieć więcej? :P

150 zł - Thrustmaster T.16000M (taki zielony) - pudełka nie ma, dowodu zakupu nie ma, ale wszystko sprawne, używane przez kilka godzin (... ale tak to właśnie u mnie jest z czasem na zabawki)

500 zł - 24GM77 - porysowana obudowa (piano black <3), był lekko uderzony praktycznie od razu po zakupie z boku, ale poza małą wgniotką nic nie widać. Kupiony niecałe 3 lata temu, używany przez pierwsze 1,5 roku - potem, z racji m.in. wyjazdu - praktycznie wcale. Teraz stoi podpięty do stacji dokującej i czasami go odpalę.

W sumie to jeszcze sporo takich rzeczy, jak np. klawiatura Razer Blackwidow Ultimate z ~2015 roku, w której brakuje 2 keycapów (i generalnie wymieniłbym wszystkie), DeathAdder Chroma (też ok. 2015, używany intesywnie przez rok), bardziej dojechana, biała obudowa (ale też bez przesady, normalnie do użytku, ew. jakieś śrubki do ogarnięcia) CM Scout II, Asus Xonar DG, głośniki Creative Pebble, obiektyw Canon FD 28mm f/2.8... generalnie więcej sprzętu niż talentu :D btw. średniej półki akustyk Taylora Big Baby czy mały domowy wzmak voxa z lampą na przedwzmacniaczu też się znajdą, ale to może innym razem :P

Do obejrzenia w #trojmiasto, nawet mogę coś podwieźć.

#sprzedam #monitory #komputery
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach