Aktywne Wpisy
nabbek +654
Polska5Ever +42
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
A o o to co napisała dzisiaj brytyjska gazeta Guardian "The Guardian" pisze o Tokarczuk jako o "feministce-wegetariance", która zdobyła popularność w "coraz bardziej reakcyjnym i patriarchalnym kraju". O patriachalnym kraju co ciekawe nawet piszą gazety hiszpańskie. .Przecięz to ręce opadają. Jaki patriachalny kraj ? Polska ? Reakcyjny ? ??? Tacy hiszpanie przyjezdzają do Polski i pukają dowoli polki które przed zwykłym Polakiem udają wielce niedostępne i unoszą się dumą a polscy samotnicy tylko ze smutkiem się temu przyglądają a te zalosne gazety hiszpanskie czy tez brytyjskie mając czelność pisać o naszym kraju jako patriachalnym i reakcyjnym skoro tak naprawdę jesteśmy w prawie tak samym stopniu skazeni postmarksizmem gdzie feminizm jest jednym z głownym składników ideologii postamarksistowskiej. Jedyne co nas rózni od panstw zachodnich to jest jedynie to ze u nas nie ma multikulturalizmu na tak ogromną skale i genderyzmu. Ale akurat feminizm to jest u nas tak samo radykalny jak w USA i juz pod tym względem przewyzszamy nawet niektóre państwa zachodnie. To jak nasze polki są zepsute nie mieści się w zadnej skali
Zalosne jest to w jakim chorym społeczeństwie zyjemy i najgorsze to ze takie coś promuje się juz w prawicowych mediach .To oznacza ze w Polsce nawet prawica jest juz skazona tzw ''zdobyczami'' postmarkzizmu Dla mnie nagroda dla tej pseudo artystki jest tyle warta co rolka papieru którą wyrzucilem rano do smietnika tym bardziej ze dowiedziałem się juz doskonale o czym ona piszę i jaką jest postacią. Nagroda warta tyle co oskar za ide (gdzie zrobiono z Polaków skrajnych antysemitów i zbrodniarzy) Najlepsze jest to ze PIS i prawicowe media podepną to pod swój sukces , oczywiscie bedzie cisza jakie poglądy i ideologię reprezentuje ta kobieta. Zresztą pare miesiecy temu w TVP w wiadomosciah cytowano kolejną inną zadeklarowaną i ''walczącą'' feministkę, kto czasem ogląda wiadomosci to wie o co chodzi ale to inny temat. Pluje na marksizm a szczegolnie na feminizm .
#przegryw