Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Vuko__Drakkainen: na pewno nie tym że "twórca" #!$%@? od dawna znaną melodie, przerabia ją, i dopisuje jakiś tekst o nieszczęśliwej miłości. Dla mnie to nie muzyka, dla mnie to kolejna kopia czegoś co już od dawna istnieje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vuko__Drakkainen: Jeśli pytasz o moją opinię dotyczącą definicji muzyki, to uważam że to zależy od tego w jakiej pozycji się znajduje - jako słuchacz, jako kompozytor, czy jako wykonawca. Nigdy nie byłem kompozytorem, stąd też jako jej wykonawca oraz słuchacz uważam że muzyka jest przekazaniem treści kompozytora w formie jak najbardziej zbliżonej do tej jaką kompozytor pragnął by usłyszeć. Tak w skrócie, dla mnie jest to zbiór emocji, piękna i kolorów
  • Odpowiedz
@mandrake0: @KotSzybki: Teraz już każdego można z etykietować jakimś określeniem z internetu jeśli się z nami nie zgadza XD Musiałbyś być supermanem żeby się na coś nie załapać. A nie czekaj, wtedy byłbyś vel Czad. Nowe narzędzie w rękach podstawowego zniekształcenia poznawczego, które ma chronić naszą samoocenę XD
  • Odpowiedz
Jest to tylko i wyłącznie zlepek tego co inni już od dawna stworzyli.

@misiek735: Pokaż mi skąd ukradł tekst w tym kawałku.

Tak w skrócie, dla mnie jest to zbiór emocji, piękna i kolorów dźwięku które uprzymilają, upiększają i ułatwiają trudność życia codziennego.

Czyli to jest muzyka bo te wyświetlenia nabili mu ludzi dla których ten kawałek umilał "trudność życia codziennego."
  • Odpowiedz
  • 1
@Vuko__Drakkainen: tu nie chodzi o to czy on ten tekst ukradł czy nie. Tu chodzi o to że on wykorzystuje ten sam schemat co inni już wcześniej wykorzystali, identyczny schemat pisania tekstu w stylu jestem nieszczęśliwy, ty na mnie nie zasługujesz, przepraszam że cię zraniłem itd. Nie ma tu żadnej sztuki.

A o tym dlaczego on ma tyle wyświetleń to nie mi oceniać. Nie wszyscy muszą lubić muzykę taką jaką ja
  • Odpowiedz
tu nie chodzi o to czy on ten tekst ukradł czy nie. Tu chodzi o to że on wykorzystuje ten sam schemat co inni już wcześniej wykorzystali, identyczny schemat pisania tekstu w stylu jestem nieszczęśliwy, ty na mnie nie zasługujesz, przepraszam że cię zraniłem itd. Nie ma tu żadnej sztuki.

@misiek735: Robienie metalu to nie jest sztuka bo ktoś już wcześniej grał na gitarze i każdy obecny zespół wykorzystuje ten sam
  • Odpowiedz
  • 1
@Vuko__Drakkainen: odnośnie metalu- nieprawda. Za każdym razem jak zespół wykona ten sam kawałek na różnych scenach gitarzysta zagra inną solówkę, perkusista zagra inny rytm, a wokalista zachowa się w inny sposób na scenie oraz zaśpiewa w inny sposób.

Ten "artysta" swojej spuścizny nie wykona w inny sposób, bo na swoim koncercie będzie śpiewał z playbaku - bo przecież śpiewać nie potrafi.

Nigdzie nie napisałem że nie lubię tego typu muzyki. Napisałem
  • Odpowiedz
Ale mam z was bekę wykopki. Jeżeli uważacie, ze chłop nie miał talentu dając godzinny freestyle dla radia bez żadnej przerwy. Piecze dupka, że istnieją inne gusta od waszych XDD @lubiepepsi2137: a ty kure weczko się nie wypowiadaj jak nawet nie wiesz co to sample hahaha
  • Odpowiedz