Wpis z mikrobloga

Jeśli bak ma 55 litrów i jestem prawie na rezerwie i tankuje do pierwszego odbicia pistoletu i wychodzi mi 45l to ile paliwa miałem w przybliżeniu w baku? 10l? Da się to jakoś oszacować? A co jak leje po korek? Dopiero wtedy jest 55 czy powyżej limitu? Chcę sobie obliczyć spalanie w #fuelio i muszę to jakoś oszacować. #samochody
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Karol4722: Takujesz do na full do pierwszego odbiacia pistoletu. W tym samym czasie zerujesz licznik. Jezdzisz ile chcesz , np do moementu kiedy przejedizesz np 500km. Następnie jedziesz na stacje ponownie, i ponownie tankujesz na full do peirwszego odbicia pistoletu. Dzięki temu wiesz ze jeśli zatankowałes 35litrów to oznacza ze na odcinku 500km twój samochód spalił 35 litrów paliwa. Dalej to już prosta matematyka. dzielisz 35 przez 500 i wychodzi
  • Odpowiedz
@Karol4722: Jeśli chodzi o Fuelio jest kilka możliwości obliczenia tego. Fuelio od jakiegoś czasu ma właśnie takie szacowanie. Jeśli tankujesz nie do pełna.

Jeśli tankujesz do odbicia pistoletu - nie potrzebujesz szacowania. Po prostu zaznacz w Fuelio - do pełna. I tyle.
  • Odpowiedz