Mirki, jako młody mirek potrzebuje opinii jakiegoś bardziej doświadczonego mirasa w dziennie motoryzacji. Chce kupić sobie volvo s60 2.4t 200km. Moje pytanie jest takie: czy silnik ten jest bezawaryjny i czy dobrze znosi instalację gazową? Mam dość diesla i płacenia po piątaku za liter gnoju. #motoryzacja #volvo #lpg
@Kreatywnynik: silnik dobry, jeden z lepszych. Volvo robiło dobre turbo benzyny. Dobra instalacja LPG również nadaje się do tego auta. Kwestia jedynie znaleźć zadbany egzemplarz, nie zajechany przez gniewnego Sebastiana, bo Volvo szczególnie nie lubi zaniedbań.
@walk_man: To nie ten! Tuleje szły w 2.5t, a to inne silniki! Z tego co kojarzę, to 2.5t jest właśnie rozwierconym 2.4t i stąd problem. Ten ciut mniejszy litraż powinien być bezpieczniejszy, ale i tak dobre sprawdzenie to podstawa. @Kreatywnynik:
@Jajcasz02: w żadnym wypadku, po prostu sam #!$%@? wiem nt. tych silników i myślałem, że jak ktoś wyraża opinię z autopsji to może mieć trochę racji ¯\_(ツ)_/¯
@walk_man: jeśli ktoś nie wymienia oleju oraz piłuje na zimnym to mało które silniki wytrzymają. 2.5T owszem pękały, ale w 2.4T mi osobiście sie nie zdarzyło
#motoryzacja #volvo #lpg
Z tego co kojarzę, to 2.5t jest właśnie rozwierconym 2.4t i stąd problem. Ten ciut mniejszy litraż powinien być bezpieczniejszy, ale i tak dobre sprawdzenie to podstawa.
@Kreatywnynik:
https://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201710120211139
Gdzieś coś słyszałeś, ale do końca nie wiesz co i gdzie, tyle w temacie pękających tulei w 2.4T
Niemniej, jak to właściwie było z tymi tulejami?