Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Czy #xiaomi #miband4 ma jakieś zabezpieczenie ekranu? Szkło hartowane w standardzie, albo folię? Z tego co czytałem podobno strasznie się rysuje ten wyświetlacz. Są niby jakieś dobre folie na allegro do niego, ale kosztują tyle co pół opaski. Te za kilka złotych z allegro są coś warte?

#miband
  • 12
@Pouty: Kupisz za 3zł na ali. Ale czy warto zakładać? Wg. mnie nie - wyjdziesz kilka razy na basen, czy inne wodne uciechy i nici z zabezpieczenia. Mi folia/szkło poszło po chyba 4 dniach. Lepiej zostać przy zwykłym ekranie, a jak się porysuje mocno to do tego czasu wyjdzie nowy model.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Quear: @Uaephean: wiem że są na Ali, ale myślałem że dostanę to samo z PL kilka złotych drożej bez czekania.

Oglądałem jakiś film na YT i koleś mówił że mu się od ubrań podrapał ekran i się tak zastanawiam ile on wytrzyma bez zabezpieczenia jak np. będę chciał w niej spać.
@Pouty: By ona się od ubrań porysowała to mało prawdopodobne. Mi się lekko rysuje, ale ja jej jakoś specjalnie nie szanuję - często w niej grzebię przy samochodzie, kąpię się (rysowanie od kafelek) no i ogólnie zapominam, że mam ją na ręce. Nie widać jakoś super rys, dopiero pod światło coś tam się pojawi. Na pierwszy rzut oka wygląda jak nowa a mam ją od premiery, bo wycebuliłem chińską wersję
@let_it_be: Może moja china ma lepsze szkło, bo ja zapominam jej zdejmować, i rys tak głębokich nie widać. Może trafiłeś na jakieś ceramiczne elementy? W każdym razie po zobaczeniu Twojego zdjęcia zmieniam podejście - chyba zacznę zdejmować do prac domowych.