Aktywne Wpisy
mirko_anonim +54
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moi Drodzy, przychodzę do Was pogadać. Jestem kobietą lvl 31. Pracuje. Wynajmuje mieszkanie. Mam dziecko (4latka). Samodzielna mama. I jak widzę te wszystkie wpisy na wykopie o madkach, p0lkach itd to mnie trzęsie. Nie lubię wrzucania wszystkich do jednej kategorii. Może jakaś część dziewczyn taka jest - nie wszystkie. Nie szukam faceta do utrzymywania, nie szukam tatusia dla dziecka. Szukam faceta do związku ze mną. Wiadomo dziecko jest i
Moi Drodzy, przychodzę do Was pogadać. Jestem kobietą lvl 31. Pracuje. Wynajmuje mieszkanie. Mam dziecko (4latka). Samodzielna mama. I jak widzę te wszystkie wpisy na wykopie o madkach, p0lkach itd to mnie trzęsie. Nie lubię wrzucania wszystkich do jednej kategorii. Może jakaś część dziewczyn taka jest - nie wszystkie. Nie szukam faceta do utrzymywania, nie szukam tatusia dla dziecka. Szukam faceta do związku ze mną. Wiadomo dziecko jest i
Jade +115
Zakładał ktoś z was działalność limited w UK?
Planuje skorzystać z aardvark. Teoretycznie nie podpadam pod ir35, ale oferują dodatkowo ubezpieczenie od tego to może się przydać.
Macie jakieś rady?
od kwietnia 2020 to firma zatrudniajaca decyduje czy sie wpada w IR35 czy nie
@kwiatosz: wolaj jak bedziesz wiedzial cos wiecej
@FantaZy: Tutaj masz poradnik jak nie wpaść w IR35: IR35 – co to jest i jak nie „wpaść” - Też się teraz z tym borykam. Tym bardziej, że od kwietnia rząd UK szykuje duże zmiany w IR35. Np. cytuję: "Zmiana jest taka, że o tym czy zleceniobiorca (subkontraktor) podlega pod IR35 będzie decydował klient końcowy czyli płatnik.".