Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Qiepka to jest jakaś pszenna bułka za 35 groszy z Auchan :p
Najważniejsze żeby bułka była miękka, bo kurczak jest chrupiący i przydaje się kontrast
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@mrooczilla
@mrooczilla
@Konrad_2003
@Jontek6
@Eschios
@grave
Wytrybowane udka z kurczaka bez skóry zamarynowane w maślance z dodatkiem soli, pieprzu, MSG (ale możecie pominąć jak nie macie) i papryce przez minimum godzinę.
Potem dodajecie paprykę, czosnek, sól i pieprz do pszennej mąki razem z paroma łyżkami tej maslanki żeby zrobić grudki mąki, wrzucacie prosto z maslanki całego mokrego kurczaka i mocno dociskacie mąkę do niego. Smażony na głębokim tłuszczu na patelni aż będzie
  • Odpowiedz