Wpis z mikrobloga

#rower #szosa #pytaniedoeksperta #kolarzowka

Na rowerach typu MTB można powiedzieć że się znam w jakimś tam stopniu jednak kolarki to już inna bajka Co jakiś czas można na mikro przeczytać, że ktoś trafił kolarzówkę za ~ 500 zika i jest spoko. Jak dla mnie jest to czarna magia i nie mam pojęcia na co patrzeć. Założmy, że mam do dyspozycji 1500zł (hipotetycznie) na jakie firmy zwracać uwagę a jakie omijać? Jaki osprzęt w takiej cenie mogę oczekiwać? Na co zwracać uwagę?
  • 5
  • Odpowiedz
  • 0
@CreativePL: Szukałem w podobnej cenie niedawno i ogólnie jest tak, że w tym przedziale można wybierać między dość nowymi rowerami na podstawowych osprzetach i starszymi na tych wyższej klasy. To już kwestia do dyskusji co lepsze, dość nowa Sora, czy parę razy starsza Ultegra.
  • Odpowiedz
@CreativePL: zależy czy chcesz na tym ostro trenować i się ścigać czy tylko śmigać dość rekreacyjnie po mieście. Przykładowo za 1,5tyś da się samemu złożyć przyzwoity rower na shimano sora - który jest imo lepszym wyborem niż stary osprzęt jak w linku anonima.
  • Odpowiedz
  • 3
@rmikke: W szosie pewnie podobnie, też to się co roku zmienia, to co miało 8 biegów parę lat temu, teraz ma 9, albo i 10. Plus jakieś inne nowinki które pojawiają się w najwyższych grupach i stopniowo później wprowadzane są w tych niższych.
  • Odpowiedz