Wpis z mikrobloga

Pomijając kto jest winny a kto nie, bo nie my osądzamy i wydajemy wyrok i nie powinniśmy na podstawie cały czas chaotycznych informacji to nie jest przesadą nazywanie znalezionego przedmiotu przez #tvn „dużymi nożyczkami”? Czy to jest sugerowanie, czy zwykły błąd? Kostka brukowa ma wymiar 10cm x 20cm. Te nożyczki nie mają więcej długości niż 12-13cm. Przeciętny widelec dla porównania ma 19cm (typowy z ikea).
Słyszałam nowe informacje o proszkach psychoaktywnych i nikogo nie bronię. Ale widzę niezbite dowody jakimi są zdjęcia które wyciekły zaraz po zdarzeniu.

#konin
Pobierz
źródło: comment_dMVtZu4vwndXg69mFudbwsrwl3uSob4q.jpg
  • 10
@gacan: dlatego mówię pomijając wszystko czy to są po prostu „duże nożyczki”? Mając widelec w oku też nie wiele bym się zastanawiała. Nie chodzi mi o taką wiec dyskusje.

Z jakiej racji w takim razie miało źle by brzmieć: „zabezpieczono nożyczki szkolne”?
@daot: nie rozumiem czemu uważacie ze inaczej uważam. Nie trzeba mnie jakby co przekonywać. Jedyne co to po prostu osądy zostawiłam w tej sprawie dla siebie bo już i tak fachowych i „fachowych” opinii jest nadto w internecie. Pytanie było do nożyczek. Po prostu.
@wykopzmusilmniedozalozeniakonta: Widać miał małą dłoń. Szerokość na jaką projektuje się takie chodniki-dojścia i widać że tu po kosztach i minimum to 1,5m. Chodnik ma 14 kostek brukowych szerokości plus krawężniki. Na zdjęciu jest furtka która ma miedzy 1-1,2m (1,2m to max - przejście dla niepełnosprawnych o ile tu jest, więcej się nie robi). Wiec nożyczki mają na oko 12-13cm
Pobierz
źródło: comment_dxkfay26MWcK3LYhuaXgSJBYdzu10L9F.jpg