Wpis z mikrobloga

#bekazkatoli
Chciałbym poinformować, iż parafia mojej małej mieściny prawdopodobnie dołączy do "zacnego" grona parafii, w której doszło do aresztowania księdza za molestowanie nieletnich. Dziś rano (20.11.2019) został aresztowany rezydent ks. Tomasz Maciej F. Sprawa świerza, więc nie chcę jeszcze nic przesądzać, ale na razie takie są plotki. Tzn. aresztowanie jest pewne, bo policja z Lublina aż przyjechała i narobiły hałasu na pół wsi, a podejrzanego wyprowadzali w kajdankach prawie, że w powietrzu. Powód aresztowania to plotki, ale raczej wiarygodne, bo potwierdzane nawet przez gorliwych parafian.
Aż chyba pójdę w niedzielę do kościoła z ciekawości posłuchać ogłoszeń parafialnych. Dziwne uczucie, bo się słyszy o tym, czyta, niby zdaje sprawę, że to marginalne i rzadkie przypadki, gdzie u nas takie rzeczy, tu się nic nie dzieje, a tymczasem, prawie że za płotem, bo miejscowość ledwo ponad 8 tys. mieszkańców.
Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie... Ołtarza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jan_zwyklak: Ok. Pamiętaj o mnie. I uprzedzam, że portal internetowy 8-tysięcznego miasta nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem.

Nadmienię tylko jeszcze, że w polskim prawie istnieje coś takiego jak zasada domniemanej niewinności, zdaje się, że nie słyszałeś. ;)
  • Odpowiedz
Dziwne uczucie, bo się słyszy o tym, czyta, niby zdaje sprawę, że to marginalne i rzadkie przypadki,

Bzdura. Tam gdzie udało się rzetelnie zbadać kwestię pedofilii w KK (Irlandia) okazało się, że to żadne "marginalne przypadki” a zorganizowany proceder na masową skalę, podobnie w USA wiele diecezji spadło z rowerka, bo nie było w stanie się wypłacić z zasądzonych odszkodowań, które poszły w grube miliony.
  • Odpowiedz