Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@bachus

Dzięki. Właśnie zerknąłem na media creation tool i bez niczego przepuszcza mi na lapku ojca i chce aktualizować do 10. Wydawało mi się to dziwne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kryspin013: @stary_pijany: meh, było :-) Microsoft "pozwala" na to, ale nie stwierdził że to legalny sposób - więc jest szansa że pewnego dnia takie upgradey spadną jako nieaktywowane i trudno będzie mieć pretensje do MS
  • Odpowiedz
więc jest szansa że pewnego dnia takie upgradey spadną jako nieaktywowane

@Koliat: please, o wiele wygodniej i bardziej opłacalnie m$ rozdać "aktualizacje" za darmo żeby wszyscy korzystali z win10 niż pozowlić ludziom zostać na 7 czy 8. Do tego winda dalej oficjalnie sama pyta czy nie chcesz wykonać aktualizacji więc nie pisz głupot. M$ przegrałby w sądzie jakby do czegoś takiego doszło w EU.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kryspin013: zgadzam się - zagranie na blokadę byłoby strzałem w stopę dla MS, ale wizerunkowo. Legalnie - bardzo wątpię, tutaj zasady są dość proste :-) ma też dużo większe znaczenie dla małych firm - które mogą nie mieć wtedy dowodu licencji takiego Windowsa w razie audytu

Masz gdzieś screena z tego jak Winda oficjalnie pyta o upgrade? Oprócz tego programu upgradeu co był oczywiscie
  • Odpowiedz