Wpis z mikrobloga

@happy_shroom: @GotowDoOdjazdu: @sprytny-wegorz: Zostawicie taką rurkę nie mytą przez 24 godziny wewnątrz naczynia, to lekka warstwa pleśni się będzie osadzała, nawet w szklankach na ściankach - zostawiłem raz na jedną noc.

Teraz tylko w praskach francuskich zaparzam. Raz zaparzona, w przeciągu 12 godzin kilka razy przyrządzam Yerbę.
Wygoda picia. Bombille są dla amatorów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Rysunek poglądowy praski do herbaty. Można regulować wysokość
Pobierz
źródło: comment_jhLsKkPaUr14IDlou4j1QypjziTQ5WsH.jpg
@rukh: Ja nie widze problemu w tradycyjnym piciu, nie zdarza mi się trzymać #!$%@? szklanek dłużej niż kilka chwil po wypiciu. Już odpuściłem sobie tykwę z racji dużej niewygody, potrzeby starannego dbania (gdzie i tak nie masz pewnosci ze nie jebnie). Ale szklaneczka mate sączona przez bombilkę jest dla mnie swego rodzaju rytuałem, nie chciałbym tej rury zmienić na żadną praskę, co najwyżej zmienię naczynko na palo santo.