Wpis z mikrobloga

Dobry wieczór. Od paru lat obiecuje sobie, że w końcu zepnę pośladki i wejdę into NBA, bo wydaje mi się to być spoko odskocznią od piłki, ale zawsze się jakoś odstraszam, bo jestem kompletnie zielony i nie ogarniam absolutnie nic.

Znalazłem fajny kanał na YT ze skrótami meczy (Free Dawkins) i w sumie wydaje mi się spoko pomysłem oglądanie wybranych skrótów i jak się poczuje "bezpiecznie" to w wolnej chwili jakiegoś meczyku na lajwie czy coś, ale mam parę pytań, proszę się nie śmiać, bo większość z nich bardzo głupia xD

1. Jak najlepiej wsiąknąć w ten sport? Tzn. jakieś blogi, strony itd.
2. Które drużyny warte są śledzenia?
3. Jacy zawodnicy warci są śledzenia?
4. Czemu LeBron James, który jest chyba takim koszykarskim Ronaldo/Messim gra w Lakersach?
5. Jak sobie radzą Boston Celtics? Mają szansę na jakiś sukces jak play-offy czy mistrzostwo? (zawsze lubiłem ich koszulki, więc sympatyzuje XD)
6. Gdzie oglądać mecze? Pamiętam, że kiedyś na reddicie do ogarnięcia były mecze w 1080p, ale nie wiem jak teraz.
7. Jakieś przydatne apki na iPhone?

#nba #koszykowka
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

8. Patrzę sobie na terminarz i zauważyłem, że niektóre drużyny rozgrywają 3/4 mecze w tygodniu. W jaki sposób Ci zawodnicy normalnie funkcjonują, to raz, a dwa, jak przeciętny Kowalski ma ogarnąć taką liczbę meczy?
  • Odpowiedz
@realbs:
2. Jest tego sporo. Drużyny najlepsze: Rockets, Lakers, Clippers, Nuggets, Jazz, 76ers, Bucks, Warriors; potem są trochę słabsze ale też warte uwagi, np. Celtics, Pacers, Nets; no i zespoły nie wiadomo jakie ale z ciekawymi (albo nawet bardzo) zawodnikami: Maverics, Pelicans, Heat. Każdy na pewno będzie miał inne zdanie co do tego pytania. Obecny sezon zapowiada się na najciekawszy od wielu lat.
3. Od c---a typa.
4. Bo Lakers
  • Odpowiedz
@realbs: ad8. Przeciętny Kowalski nie ogląda wszystkiego od deski do deski, są mecze bardziej i mniej interesujące, wiele jest o tej samej porze. Mi się czasem udaje obejrzeć 4 powtórki drugich połów do południa ale to max maraton :D

Co do grania - 82 mecze w sezonie regularnym, niektórzy grają 82, niektórzy 60. Czy to coś dziwnego i charakterystycznego tylko dla NBA? No nie - polskie zespoły grające w pucharach
  • Odpowiedz
@realbs: Według mnie lebron osiągnął już to co miał osiągnąć i osiadł na laurach. Do LA przeniósł się głównie dla rodziny, tam jego synowie maja najbardziej perspektywiczne ścieżki kariery. Gdyby naprawdę mu zależało na mistrzostwie to dołączyłby do 76’s gdzie rozmowy były w zaawansowanym stadium przed pójściem do lakers
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: No nie do końca tak to wygląda w piłce. Nigdzie się nie gra 90 meczy pod rząd, bo wszyscy by pozdychali tam xD

W top ligach (jeśli bierzemy pod uwagę najlepsze drużyny ofc) sama liga to 38 kolejek + puchar + puchary europejskie (min. 6 meczy). Real w zeszłym sezonie zagrał 57 meczy (nie wiem skąd wziąłęs to 90) a i tak była to sytuacja ekstremalna, bo jako jedyni
  • Odpowiedz
@realbs:
1. Pograj w 2k/Pooglądaj mecze
2. Cleveland Cavaliers, Ale na poważnie to jak pograsz w 2k czy pooglądasz mecze, to sam sobie wyrobisz kogo warto, kogo nie
3. Ogrom, ale tak konkretniej, Luka Doncić, Jason Tatum, Andrew Wiggins ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4. Bo nie szanuje swojego rodzinnego Cleveland, przynajmniej
  • Odpowiedz
@realbs: Jeśłi chodzi o strony, blogi to np.:
https://szostygracz.pl/ - płatny, ale nie za dużo i naprawdę warto. Polecam podcast (Między rondem a palmą). Jak dla mnie nie ma konkurencji w kategorii polskich podcastów o nba.
http://probasket.pl/ - też dobra stronka, jest też i podcast, jak dla mnie za sztywny, ale merytorycznie super
http://e-nba.pl/forum/184-nba/ - fajne forum
Przewa na żądanie Extra - Podcast raz na tydzień - polecam.
https://www.gwiazdybasketu.pl/ - w trochę lżejszym tonie, komentarze tam to w
  • Odpowiedz
1. Jak najlepiej wsiąknąć w ten sport? Tzn. jakieś blogi, strony itd.

Zaczalbym od ogladania meczow i obejrzenia filmiku, ktory dodalem

2. Które drużyny warte są śledzenia?

Lakers

3.
miki4ever - > 1. Jak najlepiej wsiąknąć w ten sport? Tzn. jakieś blogi, strony itd.
...
  • Odpowiedz