@kopytakonia: A jak już bardzo chcesz przykład, to mogę zmieć nazwę karty; w chrome 100 lat szukałem i nie ma rozszerzenia, które by zapamiętało zmieniona nazwę. Mogę dodać do zakładki tag (znacznik) i potem po nim szukać, i jeszcze dużo innych rzeczy. Ale te akurat używam.
@kopytakonia: 1. Firefox pozwala lepiej dostosować wygląd przeglądarki do własnych potrzeb przy użyciu styli userChrome.css/userContent.css. Bardziej niż pozwala na to API "zwykłych" rozszerzeń znanych z Chrome'a czy z samego Firefoxa. Ja m.in. ukryłem w ten sposób niepotrzebne mi opcje menu kontekstowego przeglądarki. 2. Firefox posiada funkcję kontenerów, pozwalającą lepiej i wygodniej "odizolować" strony od siebie. Jest to użyteczne też np. w przypadku posiadania wielu kont w jednym serwisie i chęci
Firefox pozwala lepiej dostosować wygląd przeglądarki do własnych potrzeb przy użyciu styli userChrome.css/userContent.css. Bardziej niż pozwala na to API "zwykłych" rozszerzeń znanych z Chrome'a czy z samego Firefoxa. Ja m.in. ukryłem w ten sposób niepotrzebne mi opcje menu kontekstowego przeglądarki.
Na pierwszy rzut oka widać kilka zmian w UI.
70.0
Firefox Release
October 22, 2019
#firefox #przegladarki
źródło: comment_0DPlMPVzL8xwgil4huX1JpcT7NDQFhAX.jpg
Pobierzkp
@FreeSheep: Dziękuję, zamykam temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak już bardzo chcesz przykład, to mogę zmieć nazwę karty; w chrome 100 lat szukałem i nie ma rozszerzenia, które by zapamiętało zmieniona nazwę. Mogę dodać do zakładki tag (znacznik) i potem po nim szukać, i jeszcze dużo innych rzeczy. Ale te akurat używam.
1. Firefox pozwala lepiej dostosować wygląd przeglądarki do własnych potrzeb przy użyciu styli userChrome.css/userContent.css. Bardziej niż pozwala na to API "zwykłych" rozszerzeń znanych z Chrome'a czy z samego Firefoxa. Ja m.in. ukryłem w ten sposób niepotrzebne mi opcje menu kontekstowego przeglądarki.
2. Firefox posiada funkcję kontenerów, pozwalającą lepiej i wygodniej "odizolować" strony od siebie. Jest to użyteczne też np. w przypadku posiadania wielu kont w jednym serwisie i chęci
@mp107:
A mogę wiedzieć jak to menu przerobić? Kiedyś było do tego rozszerzenie ale teraz nie działa.
@billy0o:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/tab-mix-rename-tab
Jak widzę coś się zmieniło i przestało działać ... po eksperymencie ... wygląda że działa po restarcie
@FreeSheep:
Ja mam tak…
Fragment pliku "userChrome.css":
#contentAreaContextMenu #context-sendpagetodevice, /* Send pageZnalazłem rozpiskę tych opcji (we własnych zakładkach :) ): https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Archive/Mozilla/XUL/Firefox_menus