Wpis z mikrobloga

@kopytakonia:
A jak już bardzo chcesz przykład, to mogę zmieć nazwę karty; w chrome 100 lat szukałem i nie ma rozszerzenia, które by zapamiętało zmieniona nazwę. Mogę dodać do zakładki tag (znacznik) i potem po nim szukać, i jeszcze dużo innych rzeczy. Ale te akurat używam.
  • Odpowiedz
@kopytakonia:
1. Firefox pozwala lepiej dostosować wygląd przeglądarki do własnych potrzeb przy użyciu styli userChrome.css/userContent.css. Bardziej niż pozwala na to API "zwykłych" rozszerzeń znanych z Chrome'a czy z samego Firefoxa. Ja m.in. ukryłem w ten sposób niepotrzebne mi opcje menu kontekstowego przeglądarki.
2. Firefox posiada funkcję kontenerów, pozwalającą lepiej i wygodniej "odizolować" strony od siebie. Jest to użyteczne też np. w przypadku posiadania wielu kont w jednym serwisie i chęci
  • Odpowiedz
Firefox pozwala lepiej dostosować wygląd przeglądarki do własnych potrzeb przy użyciu styli userChrome.css/userContent.css. Bardziej niż pozwala na to API "zwykłych" rozszerzeń znanych z Chrome'a czy z samego Firefoxa. Ja m.in. ukryłem w ten sposób niepotrzebne mi opcje menu kontekstowego przeglądarki.

@mp107:

A mogę wiedzieć jak to menu przerobić? Kiedyś było do tego rozszerzenie ale teraz nie działa.
  • Odpowiedz
A mogę wiedzieć jak to menu przerobić? Kiedyś było do tego rozszerzenie ale teraz nie działa.

@FreeSheep:
Ja mam tak…
Fragment pliku "userChrome.css":

#contentAreaContextMenu #context-sendpagetodevice, /* Send page
  • Odpowiedz