Wpis z mikrobloga

Nawet mój szef stwierdził, że ja za miękki jestem w stosunku do swoich współpracowniczek. I to jest już chyba #przegryw bo ja po prostu wyznaję metody negocjacji i marchewki a nie bezmyślnego darcia ryja i kija. Dziś jednak pierwszy raz od roku złożyłem imienny donos. #!$%@?łem się. Oj dawno się tak nie #!$%@?łem. Dziękuję, że mnie wysłuchaliście.
#pracbaza #ludzie #zalekasjera
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@H0nney: Dziękuję.
Jest pewien zakres podstawowych obowiązków. Można nie zrobić jednej rzeczy, dwóch, trzech, pięciu, ale nie #!$%@? niczego. Nawet nie ruszając się z miejsca można zrobić 3. A dziś nie zrobiono niczego. Trzeci dzień z rzędu. Że o zdaniu zmiany nie wspomnę, bo to poniżej krytyki. Nie wytrzymałem.
  • Odpowiedz
@H0nney: Śmiem twierdzić, że preferencje polityczne nic do tego nie mają, ale raczej styl bycia. Niektórzy nie rozumieją pojęcia praca.
  • Odpowiedz
@Jazu: Opierdzielać się w robocie to trzeba umieć. Zawsze miej zrobione, najlepiej zrobić szybko i poprawnie, żeby nie poprawiać i mieć czas dla siebie. Robić tak, żeby nie widzieli, że się nudzi i nie dołożyli obowiązków.
  • Odpowiedz
@Wight: I to jest dość smutne, jakbym miał swoją firmę i ktoś by robił coś szybko to bym spytał czy chce podwyżke i robić więcej czy kontynuować ;c
  • Odpowiedz
@Wight: Są dni, chwała za nie Bogu, że można się #!$%@?ć że aż nieprzyzwoicie. Ale są rzeczy które zrobić trzeba. Chociażby żeby nie stać jak ten manekin cały dzień. Ale nie! Telefon i FB. Trzeba wiedzieć kiedy i jak nic nie robić, a kiedy zrobić to co trzeba.
  • Odpowiedz
@H0nney: No to w takiej firmie to pewnie, że się opłaca robić więcej. Ale w przypadku gdy robiąc więcej powodujesz tylko wyśrubowanie KPI i w przyszłym miesiącu masz ogarniać więcej za tą sama kasę bo inaczej nie dostaniesz premii, to raczej nie będziesz się wychylał. Witamy w korporacji.
@Jazu: Ja mam pracę zadaniową i mam tak, ze albo zapierdziel taki, że nie nie ma kiedy się podrapać po
  • Odpowiedz