Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 94
@memento_mori: Oo, jest i najlepszy argument w historii argumentów, niczym gimnazjalista pod filmami polskich raperów. "Nie znasz nie oceniaj", "Jak ci sie nie podoba, zrób sam lepiej" Zawsze mnie bawią takie teksty, jak twój xD. Twoim tokiem rozumowania nie istnieje coś takiego jak krytyka i polemika, bo na każdy temat masz argument pt. zrób sam lepiej.
  • Odpowiedz
wybory między pięcioma chorobami zakaźnymi, tylko że jedne szkodzily na tym, a inne na innym polu

Nie da się popierać jakiegoś komitetu w pełni.

@p0lybius: Brawo, w końcu zrozumiałeś ideę demokracji partyjnej. To nie jest problem Polski, to nie jest problem tych konkretnych wyborów - to jest problem całego ustroju. Możesz teraz albo się na to unosić, albo nauczyć się głosować w obliczu tego systemu, jak reszta z nas.
  • Odpowiedz
@p0lybius: Niby tak ale jak rządziło po to miałem z czystym sumieniem w------e na politykę i media aż wrzały jak Sikorski zamówił ośmiorniczki za cale 50pln i powiedział prawdę o sojuszu z USA, aktualnie prezes NIK współpracuje z gangusami i nikogo to nie dziwi, patrząc na to co się dzieje na Ukrainie to mają szansę nas przegonić w najbliższe 4 lata
  • Odpowiedz
@King_Thestias krytyka jak najbardziej, ale jeśli ktoś krytykuje wszystko to najwyraźniej stawia się w pozycji lepszego od wszystkich, a w takim wypadku niech sam zrobi ze swoją mądrością coś dobrego dla wszystkich

Bo narzekać to każdy potrafi
  • Odpowiedz
@p0lybius: Nigdy nie będzie partii z którą zgadzasz się w 100%, ludzie nie są równi, wszyscy się różnimy. Ja wybrałem konfederację, bo mają wg mnie mają najlepsze podejście do gospodarki. Reszta się nie liczy. Od kilkunastu lat dyskutujemy o aborcji, LGBT, religii w szkołach i innych sprawach światopoglądowych a nic się w tych tematach nie zmienia. Dlaczego? Bo te sprawy budzą największe kontrowersje i każda partia boi się w tym
  • Odpowiedz
@p0lybius: Głosowałem na Lewicę, bo wiedziałem, że nie będą mogli realizować swojego programu gospodarczego, bo ich plan maksimum to bycie tym mniejszym w koalicji z KO. Do tego program gospodarczy jest mniej księżycowy bo Włodek kazał Zandbergowi zapomnieć o rzeczach typu podatek 75%. Pamiętacie politykę gospodarczą SLD Leszka Millera? Nie była taka zła.
Natomiast bardzo się cieszę, że będzie w parlamencie ktoś, kto powie głośno o rozdziale kościoła od państwa,
  • Odpowiedz
@DerMirker: brawo, ale nie.

Nigdy nie ma programów, które popiera się w pełni. Ale to właśnie w tych wyborach były programy takie, że rozkład propozycji w obrębie jednego komitetu, między tymi rigczowymi, a dla n-----------i, był aż tak widoczny. Głównie widać to na przykładzie Konfederacji i Lewicy. Obie grupy onanizują się do tego, że głosowanie na ich komitet było przejawem rigczu i mózgu, natomiast wyśmiewają u strony drugiej, punkty programu
  • Odpowiedz