Wpis z mikrobloga

Miejsce akcji dziś #galeriakrakowska. Jestem w przebieralni i słyszę rozmowę dwóch #rozowepaski.
- Ej wybory wygrał ten siwy dziadek, co mu brat umarł, tak?
- Tak.
- 50% głosów dostali. Za 4 lata, jak ci nasi koledzy też będą mogli głosować to przecież oni nie mają na co liczyć. 10% będą mieli hehe.
- Dokładnie. Ej, a Wiosna się dostała?
- Czekaj. Sprawdzę na telefonie. O kurczę! Nie ma ich! Jest SLD jakieś.
- To komuniści. Anka na nich głosowała. Ech...
- Ale czemu nie ma Wiosny. Uwielbiam Biedronia. Jest najlepszy.
- Ja też. Trudno.
- Ej, a co to jest ta Koalicja Obywatelska?
- To chyba PO.
Potem poszedłem, więc nie wiem co tam jeszcze trajkotały. Na oko liceum. Tak myślę.
#wybory #krakow #rozowypasek
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Erimar: W sumie nie dziwne pamiętając jak wyglądała u mnie typowa lekcja wosu w gimnazjum czy średniej - niby coś było, ale i tak każdy olewał włączając to nauczycieli, bo maturę mało kto chciał zdawać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@agaja: Wiem. Zorientowałem się, ale nie miałem jak poprawić. Za dużo ostatnio z dziewczyną koresponduję. Edit: Jednak można edytować. Poprawione. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@agaja: Nie ma co zwalać winy. Błąd to błąd. Dziewczyna mi ciągle wypomina nawet najmniejszy. Ja jej odpuszczam nawet, gdy użyła bynajmniej w znaczeniu przynajmniej :P.
  • Odpowiedz
@Halbr: nie wymyślałem. Przeglądnij mój profil. Ja nie robię bajtów. Nie dziwię się jednak, że ktoś nie wierzy, bo jakbym nie usłyszał tego sam to też bym pewnie nie uwierzył.
  • Odpowiedz
@Erimar: zdajesz sobie sprawę, że kojarzenie, że kaczyński miał brata który zginał (mineło ponad 9 lat), że wiosna to biedroń, sld to postkomuchy, a koalicja obywatelska to PO to jest więcej rozeznania w polskiej polityce od przeciętnego wyborcy?
  • Odpowiedz
@Erimar: Brzmi jak bait, każdy wie kto to jest Kaczyński, nie wierzę, że ktoś powie "komuniści" a nie "komuchy" i ktoś będzie o tym wiedzieć, na 90% jak ktoś się nie interesuje polityką to by losowo nie sprawdzał takich rzeczy, prawdopodobnie jak "Anka na nich głosowała" to one też głosowały, i by zauważyły brak Wiosny.. Coś się nie klei.
  • Odpowiedz
@Matikkkii1: Ta jedna dziewczyna była mniej rozgarnięta. Może jej się zapomniało. Kto wie. Ta druga była trochę bardziej ogarnięta. Zainteresowała się pewnie przez media. Cała Polska żyła przecież wczoraj i dziś wynikami wyborów. Na początku wspominałem, że rozmawiały o tym, że jak ich koledzy będą mogli głosować to będzie inaczej. Pojawia się tu kilka rozwiązań. Same nie mogły jeszcze głosować, a Anka to starsza koleżanka/siostra itp. albo po prostu 18
  • Odpowiedz