Wpis z mikrobloga

Siemanko mam pytanie, miał ktoś może problemy z mini lagami podczas grania meczu? Dotyczy to trybu FUT jak i zwykłego meczu z Botami, ścinki nie są duże ale jednak utrudniają mi normalną grę w niektórych sytuacjach. Komputer spełnia wymagania FIFY, a robiłem już przeróżne rzeczy... aktualizowałem system, aktualizowałem sterowniki do karty graficznej, zmieniałem ustawienia w panelu sterowania NVIDIA, zmieniałem ustawienia w grze, czyściłem rejestr, sprawdzałem tryb zgodności, zmieniałem rozdzielczość.... Mam aktualnie windowsa 10 i widnieje DirectX 12, a podobno są z nim problemy instalowałem jednak dodatkowe bilbioteki DirectX 11 i nic dalej nie pomaga. Mój procesor to Intel i5-6400 2,7 GHz a karta graficzna Nvidia GeForce 750 Ti.... Jeżeli ktoś wie jak to naprawić, lub miał podobny problem proszę o komentarz dzięki !
#fifa20 #fut #gry
  • 4
  • Odpowiedz
@michu43215: fifa słabo działa na DX12, a dzbany z EA usunęły możliwość zmiany tego w launcherze. Wejdź w dokumenty, folder fify20 i szukasz pliku setup.ini. Otwórz go notatnikiem i zmień wartość na 0 przy linijce z DX.
  • Odpowiedz